Спецслужби окупантів розсилають фішингові листи від імені СБУ

Читати на RU

ФСБ (Федеральна служба безпеки Росії) розсилає українцям фішингові листи. Про це повідомив очільник Міністерства цифрової трансформації України Михайло Федоров.

В листі вимагається перейти за посланням нібито на «план евакуації», а також до 1 березня надіслати інформацію про чисельність співробітників.

«Всі будьте уважні, не відкривайте незнайомі листи, нічого не встановляйте. Зараз ми займемося інформсистемами ФСБ…», – написав Федоров.

Як повідомили в СБУ, таким чином країна-агресор намагається встановити вірусне програмне забезпечення на комп’ютери українців та зібрати конфіденційну інформацію. Не відкривайте подібні листи і не переходьте за вказаними посиланнями.

“СБУ не робила жодних розсилок! Ми інформуємо громадян виключно через офіційні канали комунікації”, – заявили у відомстві.

UPD: Через півгодини після повідомлення про розсилку українські кіберфахівці поклали сайт ФСБ. Про це повідомив Михайло Федоров.

AIN.UA нагадує, підтримати ЗСУ можна за посиланням. Також поширюйте підбірку офіційних фондів серед ваших колег, партнерів та друзів за кордоном.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук