EVO скорочує 40% команди, йде велика реорганізація бізнесу

Читати на RU

Микола Палієнко, співвласник групи компаній EVO, розповів про наслідки війни для компанії. Через військові дії РФ проти України, компанії доводиться скорочувати людей та реорганізувати бізнес. Редакція AIN.UA розповідає, що зміниться.

Вчора був важкий день для EVO і нашої команди. Ми розпочали реорганізацію нашого бізнесу під ті реалії які ми бачимо зараз і які ми вважаємо будуть надалі. На жаль, не зважаючи на поступове відновлення екоммерсу в України в нас є розуміння, що ми ще довго не повернемось на довоєнні рівні. Війна нас застала в момент, коли ми максимально інвестували в R&D та розвиток наших проектів, багато з яких були стартапами. Ми тверезо розуміємо, що деякі з них не будуть потрібні в воєнний та повоєнний час, а ті що лишаться, будуть мати значно менші обсяги.

Проекти

  • На паузі маркетплейс для авторських товарів Crafta, всіх продавців запросять в спеціальний розділ маркетплейсу Shafa.
  • Проект Rozetka.Travel — на паузі.
  • C2C маркетплейсу IZI (сподіваємось) — на паузі.
  • Закривається напрямок Вчасно.POS в екосистемі Вчасно, всім клієнтам запропонують тимчасово більш просту веб касу з програмним РРО. Клієнтам іншого POS проекту Smarttouch запропонують альтернативні продукти. Всі інші проекти Вчасно – документообіг, EDI, КЕП, Касу – продовжуємо розвивати.
  • В фінтех-інфраструктурі EVO згортає нові напрямки і концентрується виключно на забезпеченні платежів на маркетплейсах групи та Розетці.

Усі інші проекти будуть продовжувати працювати.

Zakupki.Prom без особливих змін для наших клієнтів. Маркетплейси Prom, Bigl, Shafa та Кабанчик потроху відновлюють свої об’єми і з кожним днем ситуація стає кращою і наразі в EVO бачать рівень замовлень на рівні 25-45% від довоєнної. Zakupki.Prom продовжить роботу.

Команда

Компанія звільняє майже половину свого штату — близько 450 людей.

В нових реаліях ми змушені були розпочати процесс звільнення майже 40% нашої команди, це майже 450 людей, для яких в нас просто немає зараз задач і роботи. Це дуже болісно, але ми не бачимо іншого варіанту, ми за чесність і відкритість, і тому тримати людей в стані невизначеності в відпустках і без роботи не наш варіант.

Компанія проводить скорочення з дотриманням наступних умов (пряма мова):

  • Ми плануємо виплатити ту компенсацію, яку можемо собі дозволити, щоб решта бізнесу могла існувати надалі, це дві «воєнні зарплати» за березень (в березні всі наші співробітники погодилися на спільне обмеження зарплати, щоб був час розібратися, як буде розвиватися ситуація, за що ми їм вдячні)
  • Ми дозволили не повертати нам техніку на який працюють наші співробітники якщо вона їм потрібна. Тому що це збільшить їх шанс знайти собі роботу в майбутньому
  • Ми створимо для них закриту группу і будемо намагатись допомогти з працевлаштуванням в компаніях, які працюють на зовнішньому ринку і які мають вакансії, зараз ми вже ведемо перемовини та починаємо збирати пропозиції. Якщо в вас є дотичні до IT вакансії, напишіть мені будь ласка особисто
  • Ми будемо продовжувати допомагати нашим коллегам вибиратися з складних місць та ситуацій в яких вони опинились під час війни
  • Для тих хто служить в ВСУ/теробороні ми будемо продовжувати їх підтримувати під час війни і потім допомагати з працевлаштуванням у нас, чи в інших компаніях.
  • Тих хто задіяні в важливих для нашої перемоги волонтерських проектах ми будемо також підтримувати матеріально грантами.

Палієнко також зазначив, що з квітня зарплати співробітникам, які зрізали зараз, почнуть поступово повертати.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук