Українці створили Telegram-бот, який допомагає знайти роботу у пішій доступності

Читати на RU

Український стартап Joberz створив бота, який допомагає знайти роботу у пішій доступності.

«Багато компаній потребують працівників, які фізично можуть бути присутніми на роботі (виробництва, складські комплекси та інші). Але в умовах війни кандидати не готові їздити на роботу далеко від дому, й шукають варіанти, близькі до свого місцезнаходження», – пояснюють у компанії.

Чим корисний бот

@JobPointBot дозволяє:

  • кандидату бачити усі вакансії у кроковій доступності від його місця дислокації або ж в радіусі, який він визначає самостійно;
  • роботодавцю — показати свої вакансії тим, хто перебуває у потрібній географічній точці.

Бот безкоштовний, та працює по всій Україні і за її межами.

Як працює бот

При формуванні вакансії, рекрутер визначає координати (широта та довгота) місця майбутньої роботи – телеграм дозволяє вказати координати на карті одним кліком. Так з’являється точка на карті.

Кандидат при пошуку вказує потрібне місцеположення з допомогою автоматичного виявлення геолокації, або вказує своє майбутнє положення, якщо шукає роботу у місці, куди планує переїхати, заздалегідь. Також можна вказати радіус пошуку в кілометрах (допустима для нього відстань віддаленості роботи). 

Система вираховує квадрат координат в залежності від місцеположення кандидата та в результаті пошуку видає усі координати вакансій, які входять в цей квадрат, з описами та контактом рекрутера для зв’язку. Так зручно відразу подивитися шлях до майбутньої роботи.

Хто зробив

Joberz українська метчингова джоб-платформа, яка автоматизувала та валідувала підбір за soft skills. Компанія стала переможцем 22 Pitch Day USF під брендом My1stJob. До війни стартап фокусувався на молодіжній аудиторії, наразі відкрив свій ресурс для усіх та зробив його безкоштовним.

На платформі реалізовано автоматичний переклад резюме на польську та словацьку мови.


Раніше ми зібрали добірку сервісів, які допомагають українцям знаходити роботу під час війни.

А для тих, хто вихав у Польшу, підбірка корисних посилань – по лінку нижче.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук