Ілон Маск призупинив угоду з Twitter після історії про фейкові облікові записи

Читати на RU

Мільярдер Ілон Маск, який веде перемовини з Twitter про купівлю платформи за $44 млрд, тимчасово заморозив угоду. Це сталося одразу після того, як з’явилася інформація про те, що фальшиві або спам-акаунти становлять менше, ніж 5% користувачів. Про це Маск повідомив у Twitter.

Макс розмістив посилання на звіт Reuters від 2 травня про Twitter і заявив, що хоче побачити реальні розрахунки компанії, які б підтвердили цю інформацію.

«Угода з Twitter тимчасово призупинена, очікуючи подробиць, які підтверджують підрахунок того, що фейкові акаунти справді становлять менше, ніж 5% користувачів», – написав Маск.

Раніше у Twitter казали, що їх інформація про кількість фейкових облікових записів є «оцінкою», і що реальна кількість «може бути вищою, ніж її оцінили». А кілька тижнів тому у звіті про прибутки компанія заявила, що протягом трьох років поспіль неправильно перерахувала кількість щоденних користувачів. Технічна помилка призвела до того, що компанія перебільшувала на 1,9 млн користувачів кожного кварталу.

Маск зробив боротьбу зі спамом і ботами у Twitter своєю ключовою метою як нового власника. Також він говорив про більшу увагу до свободи слова та алгоритмів рейтингу платформи.

12 травня гендиректор Twitter Параг Агравал звільнив двох топ-менеджерів і призупинив найм нових співробітників. До того, 25 квітня Ілон Маск досягнув згоди з акціонерами сервісу Twitter та викупляє компанію за $44 млрд.

Спершу не всі акціонери радісно прийняли пропозицію Маска продати сервіс йому, деякі навіть заявили, що цього не зроблять. Однак, рада директорів компанії рекомендувала акціонерам погодитись на пропозицію. Купівля Twitter Ілоном Маском — безпрецедентна угода. Вперше Маск публічно заявив, що хоче купити сервіс, близько місяця тому, коли став власником 9% компанії.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук