Фонд SID Venture Partners залучив нових партнерів

Читати на RU

Фонд SID Venture Partners, що був організований у 2021 році, розповів AIN.UA про розширення числа своїх партнерів — LP (Limited Partners). За словами фонду, до складу LPs на дату публікації увійшли ще 12 фізичних та юридичних осіб. Імена кількох з них знаходяться під NDA, частину з них оголосили відкрито:

  • Андрій Павлів — керівник та співзасновник української ІТ-компанії N-IX (команда у понад 1700 спеціалістів).
  • Віталій Лаптенок — керівник та співзасновник компанії Genesis Media, керівний партнер венчурного фонду IT-холдингу Genesis — Flyer One Ventures. У фонді SID Venture Partners повідомили, що це конфлікту інтересів не буде, оскільки фонди інвестують на різних стадіях.
  • Сет Демсі — колишній топ-менеджер Microsoft, Google та AOL (зараз Verizon), член правління та радник Sigma Software Inc. (США), співзасновник configure8. Демсі має понад 20 років досвіду в галузі технологій, а також є автором більш ніж 60 патентів в США та за кордоном.
  • Євген Нонко — CTO та співзасновник MediaAlpha, що у 2020 році вийшла в IPO на Нью-Йоркській фондовій біржі з оцінкою понад $3 млрд, а наразі стала однією з 5000 приватних компаній США, що найшвидше зростають, за версією Inc. 5000. «Я очікую, що ситуація в Україні різко покращиться в найближчі роки, тому зараз саме час для інвестицій. Хоча розумію, що дехто розцінює ці умови як суперечливі», — заявив Нонко.
  • Ден Олоффсон — засновник скандинавського ІТ-консалтингу Danir Group. До цієї групи компаній у 2006 році долучилась українська Sigma Software.
  • Шведська інвестиційна компанія Inbox Capital. Inbox було засновано в 1985 році, з основним фокусом на A-C раундах технологічних проєктів, спрямованих на глобалізацію.

Нагадаємо, фонд SID Venture Partners запустився в кінці 2021 року: його загальний об’єм коштів складе $15 млн, а орієнтуватися будуть на технологічні стартапи на ранніх стадіях фінансування (pre-seed, seed, Series A). Розмір інвестицій — від $300 000.

Незважаючи на війну, фонд активно інвестував. Ми розповідали про ці інвестиції раніше (1, 2, 3). В SID Ventures Partners відмітили, що на початку березня дещо збавили темп та скорегували плани, зважаючи на логістику та релокацію команди, та наразі фонд працює цілком у стандартному ритмі і продовжує проводити інтервʼю з потенційно цікавими командами.

Команда продовжує пошук талановитих команд та рекомендує не втрачати можливостей. Надійний Business Contingency Plan допоміг підготуватись до будь-яких змін, тож попри певну затримку тривалістю близько місяця, війна в Україні не вплинула на стратегію інвестування.

SID Venture Partners

В фонді також наголошують, що готові залучати нових партнерів. Для цього є окрема форма на сайті, ще краще працює особиста рекомендація. Цікаві насамперед ті, хто готовий приймати активну участь у роботі фонду та допомагати у зростанні портфельних компаній.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук