Зеленський доручив скасувати порядок отримання дозволів на пересування від військкоматів

Читати на RU

Президент Володимир Зеленський доручив головнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужному скасувати порядок отримання військовозобов’язаними дозволів на переміщення між областями України. Про це повідомляє «Українська Правда» з посиланням на джерела в Офісі президента України.

На засіданні з військовими Зеленський заслухав доповідь Залужного щодо дозволів для військовозобов’язаних покидати межі місць проживання і звернув увагу на те, що суб’єктом формування державної політики в цьому питанні є Міністерство оборони, а обмежувати конституційні права громадян під час воєнного стану може уряд своїми актами. 

Як повідомляє «Українська Правда», Зеленський доручив скасувати прийнятий Генштабом ЗСУ порядок з метою його доопрацювання зі збереженням обороноздатності країни.

Нагадаємо, вчора Генеральний штаб ЗСУ раптово підтвердив, що згідно з нормами закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», передбачається, що у воєнний час забороняється виїзд призовників, військовозобов’язаних та резервістів з місця проживання без дозволу керівника відповідного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

При цьому механізм і форму такої довідки ніхто не розробив і як її отримувати/видавати було неясно, а за буквою закону отримувати її потрібно було навіть при виїзді з одного району міста в інший.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук