В додатку «Дія» запрацювало одразу п’ять нових послуг та документів

Читати на RU

Відсьогодні в додатку «Дія» запрацювало одразу п’ять нових послуг та документів. Це електронні пенсійне посвідчення та посвідка на проживання, англомовні документи, що спростять міжнародну інтеграцію «Дії», шеринг авто, сплата штрафів та автоматична реєстрація ТОВ. В цьому матеріалі AIN.UA детально розповідає про нові документи та ділиться інструкціями з користування послугами.

Електронні пенсійне посвідчення та посвідка на проживання

Тестування пенсійного посвідчення та е-посвідки в «Дії» розпочали ще в липні. Як зазначають в Мінцифрі, з повноцінним запуском цих документів, українці зможуть скористатися пенсійним просто у смартфоні, а іноземцям, які перебувають в Україні, не потрібно буде носити фізичну картку.

Важливий нюанс — для використання електронної посвідки на проживання користувачу потрібно мати фізичну посвідку у вигляді пластикової картки з безконтактним електронним носієм, видану після 25 квітня 2018 року.

Автоматична реєстрація ТОВ

Справді нова послуга на порталі «Дія» — автоматична реєстрація ТОВ, яка дозволяє відкрити власне підприємство за кілька хвилин. 

«Автореєстрація ТОВ – ще один крок до спрощення спілкування бізнесу із державою. Оскільки такі послуги мають бути простими та зручними. Вони заощаджують не тільки бюджетні гроші для держави, а й час для підприємців, який вони можуть витратити на розвиток власної справи», — зазначив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, під час старту тестування реєстрації ТОВ.

Редакція AIN.UA вже написала інструкцію з використання послуги автоматичної реєстрації ТОВ, яка доступна за посиланням.

Англомовні документи

Українські цифрові документи отримують все більше визнання в Європі. Наприкінці липня «Дія пл» здобула офіційний статус цифрової посвідки на проживання, а в серпні стало відомо, що цифрові водійське посвідчення та техпаспорт у «Дії» відображатимуться в польському застосунку mObywatel.

Наступний етап інтеграції — поява англомовних документів, які зможуть зрозуміти в будь-якій частині світу.

«Завдяки англомовним документам українці, понад 5,5 млн з яких вимушено перебувають за кордоном, зможуть користуватися цифровими документами за межами України. До речі, права та техпаспорт отримають міжнародне кодування, яке використовується в ЄС, США та Канаді. Це ще один крок до визнання Дії по всьому світу», — зазначив Федоров в колонці для РБК Україна.

Шеринг авто та сплата штрафів

Можливість передати право на керування вашою машиною іншому водію, або просто шерінг авто — ще одна не нова послуга. Шеринг був презентований ще в лютому 2022 року під час Diia Summit. Проте з початком повномасштабної війни уряду довелось закрити частини реєстрів і послуга просто зникла зі списку доступних.

Зараз реєстри відновили роботу і послуга повернулась. А в AIN.UA вже є інструкція, як поділитися своїм авто. Крім того, завдяки відкриттю реєстрів в «Дію» повернулись також і сповіщення про штрафи від патрульної поліції та можливість сплатити їх прямо в додатку.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук