iPhone 14 не матиме слоту для SIM-карти в США

Читати на RU

Новий iPhone 14 від Apple більше не поставлятиметься з фізичним слотом для звичайних SIM-карт, а покладатиметься виключно на технологію eSIM. Як повідомляє The Independent з посиланням на презентацію Apple, нова політика компанії точно буде діяти в США.

Переваги eSIM

У рамках презентації 7 вересня компанія Apple представила одразу кілька моделей нових iPhone 14. Головним нововведенням, яке одразу помітили користувачі, став новий виріз під фронтальні камери, який тепер розміщається на окремому острівці в центрі екрана.

Але є ще одна зміна — повна відсутність слоту для фізичної SIM-карти, яку тепер не доповнює, а заміняє чіп eSIM. Це має певні переваги, зокрема убезпечує від можливості викрадення або втрати SIM-карти, а сам чіп часто дозволяє мати до п’яти профілів із різними номерами різних операторів.

Крім того, eSIM-карти також дозволяють операторам зв’язку або виробникам пристроїв розгортати оновлення програмного забезпечення, якщо будуть виявлені вразливості системи безпеки.

А що в Україні?

До цього моменту iPhone, як і більшість флагманів від конкурентів, підтримували технологію eSIM, в всі популярні українські оператори вже декілька років, як додали можливість підключення eSIM для своїх клієнтів.

Проте, через нерівномірне поширення eSIM, виробники поки що не відмовлялися від звичного фізичного слота. Скоріш за все, Apple також не відмовиться від нього повністю (оскільки це означатиме втрату певних ринків), а просто створить окремий iPhone для американських користувачів, де вже не буде слоту для SIM-карт й окремий для решти світу, з підтримкою «старого» формату.

Українські мобільні оператори технологію підтримують.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук