Серіали «Гра престолів» і «Дім дракона» не можна буде легально дивитись в Україні з 2023-го

Читати на RU

З 2023 року серіали виробництва американського каналу HBO, зокрема «Гру престолів», «Дім дракона», «Чорнобиль» та інші зникнуть з легальних онлайн-кінотеатрів в Україні. Через те, що права на них поставляє російська «Амедіатека». Про це повідомляє The Village.

  • Канал HBO та його стрімінговий сервіс HBO Max в Україні не працюють. Тому контент HBO в нашій країні онлайн-кінотеатри транслювали по ліцензії. У росії права на контент HBO належать російській «Амедіатека», через неї фільми та серіали отримують українські дистриб’ютори. Іншого варіанту не було: HBO передавав права на весь регіон одразу, які й отримала російська компанія.
  • Спочатку таким дистриб’ютором був сервіс Oll.tv з медіахолдингу Ріната Ахметова «Медіа Група Україна», але влітку 2022 року він припинив роботу. З листопада 2021 року права на контент були передані Megogo, і популярні серіали HBO, зокрема «Гра престолів» і «Дім дракона» український глядач міг дивитися там. Через схему із правами ці серіали там були спочатку в російській озвучці (згодом Megogo анонсував і український дубляж).
  • Після початку повномасштабного нападу росії на Україну HBO WarnerMedia оголосила про призупинку операцій в росії. Правда, наприкінці червня контент HBO знову почав з’являтись у російських дистриб’юторів, і відповідно на платформі Megogo.
  • Відновлення співпраці HBO з «Амедіатека», за даними видання, було тимчасовим кроком, контракт на контент добігає кінця у кінці 2022 року. Подібну тривалість має і угода між «Амедіатека» та «Медіа Група Україна» (права якої на показ контенту були передані й Megogo).
  • Український сервіс Megogo стверджує, що шукатиме інші канали співпраці з HBO, зокрема — напряму. Але поки не укладуть нової угоди, з 2023 року контент HBO в Україні не буде легально доступним.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук