TA Ventures та Hypra інвестували в криптостартап Utorg

Читати на RU

Українські фонди TA Ventures та Hypra, а також iClub інвестували в криптостартап Utorg в раунді на $5 млн. Seed-раунд очолив Dragonfly, пише видання The Block.

  • Utorg розробляє віджет для додатків та сайтів, який дозволяє купувати криптовалюту без прихованих комісій, використовуючи понад 15 різних способів оплати.
  • Utorg базується в Естонії і дозволяє купувати криптовалюту з понад 187 країнах.
  • Зараз бізнес-модель стартапу базується на комісії за транзакції. Однак до кінця 2022 компанія прагне створити «суперпдодаток», який поєднує класичні фінансові послуги із web3.

«Utorg надаватиме банківські послуги, а також стандартні послуги із світу web3: інтеграція NFT, свопи та інше», – кажуть в компанії.

UPD: Стартап, заснований у 2020 році українцями Даніелем Стольбергом, Артемом Баранником і росіянином Євгеном Петраковим. За даними Forbes, частки розділені майже порівну – у Петракова на 10% більше. В українських реєстрах він значиться як уродженець Калінінграду. У 2021 році його прізвище з’явилося під відео на каналі калінінградського бізнес-табору для школярів BATTman Camp. Там зазначалося, що він брав участь у таборі, імовірно, як викладач.

Наразі компанія має команду з 35 осіб і юридичні особи в Естонії, Литві, Сінгапурі, Абу-Дабі, Канаді та Таїланді. Судячи з Linkedin як мінімум 15 людей з команди проживає в Україні.

У вересні TA Ventures взяв участь у фінансуванні американського біотехнологічного стартапу Gameto, що залучив $17 млн в рамках нового раунду. А у листопаді фонд hypra викупив 25% акцій в компанії Boosty Labs, частка належала іншому українському фонду NetSolid Investments.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук