Використання ChatGPT вже заборонили в школах Нью-Йорка

Студенти та вчителі Нью-Йорка більше не можуть отримати доступ до ChatGPT — нового чат-бота на основі штучного інтелекту на пристроях чи в мережах закладів освіти. Як повідомляє Chalkbeat, управління освіти заблокувало доступ, посилаючись на «негативний вплив на навчання студентів і занепокоєння щодо безпеки та точності контенту».

В чому небезпека ChatGPT для освіти?

AIN.UA вже писав, що за словами професора Даррена Хіка з університету Фурмана, найгірше це те, що станом на зараз системи, які борються з плагіатом, не можуть побачити проблем з текстами ChatGPT, оскільки технічно це не плагіат: ChatGPT не бере шматки чужого тексту, він переписує їх, тим самим уникаючи плагіату та запозичень. Виявити це стандартними інструментами неможливо.

Тепер проблему визнали й на рівні управління освіти Нью-Йорка: здатність чат-бота створювати ідеальні відповіді на есе на підказки, що охоплюють широкий спектр тем, викликала побоювання серед деяких шкіл і викладачів, що їхні письмові завдання незабаром можуть застаріти — і що програма може сприяти шахрайству та плагіату.

«Через занепокоєння щодо негативного впливу на навчання учнів, а також занепокоєння щодо безпеки та точності контенту, доступ до ChatGPT обмежено в мережах і пристроях державних шкіл Нью-Йорка. Хоча цей інструмент може надавати швидкі та прості відповіді на запитання, він не формує навичок критичного мислення та вирішення проблем, які є важливими для успіху в навчанні та житті», — заявила речник відділу освіти Дженна Лайл.

При цьому окремі школи можуть запитувати доступ до сайту, якщо вони планують вивчати технологію чат-бота, проте загалом він буде заблокований.

Де вже використовують ChatGPT?

Програма, створена організацією OpenAI, використовує машинне навчання, щоб створювати власні відповіді на конкретні підказки. Він може отримувати та компілювати історичні факти, писати певними стилями та наводити переконливі логічні аргументи — і все це з майже ідеальною граматикою (якщо користувач спеціально не дає підказку додати граматичні помилки).

Програма все ще має обмеження, іноді дає неточні висновки або навіть містить образливі висловлювання (Stack Overflow, сайт запитань і відповідей для кодерів і програмістів, навіть тимчасово заборонив користувачам ділитися відповідями, згенерованими чат-ботом AI ChatGPT) її вже широко використовують для роботи і навчання.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук