Як приховати лічильник лайків в Instagram — інструкція

Читати на RU

Ще 2019 року соціальна мережа Instagram почала тестувати можливість приховати лайки. Тоді компанія примусово прибрала позначки «Подобається» в деяких акаунтах, пояснивши, що нововведення допоможе зменшити соціальний тиск між користувачами. 2021 року компанія заявила, що експеримент виходить на глобальний рівень. Журналіст AIN.UA помітив опцію в особистому профілі Instagram та розповідає, як приховати лічильник лайків.

Як приховати лайки в Instagram

Якщо коротко:

  • в особистому профілі виберіть фотографію, лічильник лайків якої хочете приховати;
  • натисніть на піктограму «три крапки» вгорі фотографії;
  • виберіть «Приховати кількість позначок «Подобається»;
  • у випадку з відеозаписом прихованою буде не лише кількість лайків, а й переглядів.

Деталі

Користувачі отримали дві нові опції: приховати кількість лайків на особистих фотографіях та можливість вимкнути відображення лічильника на публікаціях інших користувачів. Цікаво, що приховати одночасно всі лайки на особистих фотографіях користувач не може — опцію треба вмикати в налаштуваннях кожного зображення. Ось як це зробити:

скрыть лайки-1
Зображення у матеріалі: AIN.UA
  • зайдіть до профілю Instagram;
  • клікніть на фото, на якому ви хочете приховати лічильник лайків;
  • натисніть на піктограму «три крапки» вгорі фотографії;
  • виберіть «Приховати кількість позначок «Подобається».

Крім того, приховати лічильник можна під час підготовки фото до публікації. Для цього потрібно перейти до «Розширені налаштування» та увімкнути параметр «Приховати кількість позначок «Подобається» та переглядів у цій публікації».

Вимкнути можливість бачити кількість лайків до публікацій інших користувачів можна в налаштуваннях Instagram. У такому разі ви не зможете бачити точну кількість позначок «Подобається», але стрічка все одно буде формуватися за принципом потенційно цікавих для конкретної людини публікацій.

  • Перейдіть до «Налаштування» та виберіть «Конфіденційність»;
  • Натисніть «Публікації»;
  • Увімкніть опцію «Hide Like and View Counts».
скрыть лайки -2

Крім того, користувачі можуть налаштувати роботу з мітками: включити опцію схвалення вручну, а також вказати хто саме може відзначати їх на фотографіях. Це досить корисна функція, оскільки найчастіше користувачів відзначають рекламні акаунти.

Чому це цікаво

У Facebook, якій належить Instagram, кажуть, що функція приховування лайків допоможе користувачам сфокусуватися на контенті, а не вивченні його популярності. Саме тому в компанії активно працюють над впровадженням опції, зокрема й у Facebook. Шляхом попереднього тестування вдалося з’ясувати, що не всім користувачам потрібна така функція — наприклад, деякі використовують ці дані для визначення популярності чи актуальності свого контенту. Тому Instagram вирішила надати кілька варіантів налаштувань.

Цікаво також і те, що Instagram не оголошував про офіційний запуск опції приховування лайків. У квітні 2021 року стало відомо лише про початок глобального тестування, при цьому користувачам, які отримали доступ, пообіцяли надіслати відповідне повідомлення. До речі, журналіст AIN.UA не отримував таких сповіщень.

Нагадаємо, раніше AIN.UA розповів як видалити Instagram, а також як дивитися сторіз анонімно.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук