Біля 11 британських університетів імовірно допомагали Ірану з дронами-камікадзе

Читати на RU

Учені з британських університетів могли брати участь у спільних з іранцями дослідницьких проектах, які покращували якості іранських дронів-камікадзе. Про це повідомляє британське видання The Telegraph.

  • Біля 11 університетів Британії, зокрема Університет Кембріджу, Університет Глазго, Нортумбрійський університет та інші, могли допомагати Ірану у розробці дронів-камікадзе, повідомляє видання. Спеціалісти із таких вишів брали участь у щонайменше 16 дослідженнях цього напряму.
  • Британія заборонила експорт військових технологій до Ірану, а також технологій, які можуть бути використані як для цивільних, так і для мілітарних цілей. Також нещодавно британський уряд запровадив санкційні обмеження на іранців, що постачають дрони-камікадзе до росії.
  • Але, за даними видання, британські вчені брали участь у дослідженнях, які допомагали іранському режимові розвивати складні технології, які можуть бути використані у програмуванні для дронів.
  • В одному із таких проектів, профінансованому Тегераном, вчені могли досліджувати шляхи покращення роботи двигунів для дронів, яка зокрема впливає на висоту, швидкість та радіус їхньої роботи. Інший виш працював з іранськими вченими над тестуванням нової системи контролю для дронів, яка би покращувала їхню маневреність та час відгуку.
  • Раніше стало відомо, що тайванська компанія Acer може продовжувати поставки комп’ютерного обладнання до росії попри обіцянки піти з цього ринку.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук