Стартап Wargraphs, який зробила одна людина без інвестицій, купили за $54 млн

Французький ігровий стартап Wargraphs, за яким стоїть лише одна людина з $0 сторонніх інвестицій, проданий за $54 млн (€50 млн). Покупець – шведська MOBA Networks, яка працює в сфері онлайн-геймінгу. Про це повідомляє TechCrunch. Згідно з умовами угоди, половину суми засновник отримає одразу, а іншу половину – після досягнень цілей по зростанню та прибуткам. AIN.UA розповідає деталі.

Що за стартап

Wargraphs розробляє ряд успішних продуктів у сфері геймінгу. Зокрема популярну програму-компаньон для League of Legends, яка називається Porofessor. Він допомагає гравцям покращити ігрову статистику. Це найуспішніший продукт Wargraphs, який має 10 млн завантажень додатку і понад 1,25 млн активних користувачів на день.

Інший продукт, який розвиває стартап – аналітичний інструмент для Legends of Runeterra та Teamfight Tactics.

У Wargraphs лише один співробітник – Жан-Ніколя Мастін, який є і засновником проекту. Він самостійно фінансував свій стартап, жодного разу не залучивши сторонніх інвестицій. Тим не менш, це не завадило компанії бути прибутковою фактично з самого початку – протягом усіх 10 років її існування. Згідно публічним даним, за останній фінансовий рік доходи Wargraphs склали 12,3 мільйонів євро. Тут нам згадався ще один дуже схожий кейс, але на цей раз від українця.

MOBA Networks планує розвивати продукти Wargraphs на нових ринках, зокрема в Азії, а також побудувати схожі інструменти для інших ігор.

Між тим, Жан-Ніколя вже знає, що робитиме далі – карткову гра, яка конкуруватиме з Hearthstone, випадково видану Activision Blizzard. Він не планує залучати інвестиції і на цей раз, але припускає, що може винайняти одного-двох працівників.

Чому це цікаво

Французька компанія, побудована лише однією людиною без залучення інвестицій стала прибутковою а успішною. Між тим, в Кремнієвій долині інвестори вливають в стартапи з роздутими штатами мільйони доларів – і ті роками лишаються збитковими. А деякі взагалі виявляються скамом.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук