Канада запустить програму для диджитал-номадів. Хочуть залучити ІТ-таланти

Читати на RU

Канада працює над новою схемою, яка дозволить залучити в країну так званих диджитал-номадів, передає Insider. Подробиці поки що невідомі, але, як повідомляє Міністерство в справах імміграції, біженців і громадянства Канади (Immigration, Refugees and Citizenship Canada – IRCC), чиновники тісно працюватимуть з приватними та публічними партнерами, щоб зʼясувати, які умови запропонувати технічним спеціалістам. щоб вони охоче приїздили в країну з перспективою тут залишитися.

  • В IRCC пояснюють, що програма націлена на те, щоб зробити Канаду привабливим місцем призначення для диджитал-номадів. Мова йде про спеціалістів в ІТ та креативній галузі, які працюють онлайн і відтак можуть поєднувати фултайм-роботу з подорожами.
  • В рамках поточного законодавства, диджитал-номади можуть перебувати в країні за туристичною візою до 6 місяців, працюючи на країни за кордоном. Як для них зміниться міграційне законодавство після запуску програми – поки що невідомо. Але планується запустити програму вже до кінця 2023 року.

«Ми сподіваємося, що частина диджитал-номадів, які спочатку прибули в Канаду, щоб працювати віддалено, вирішать шукати можливостей серед канадських роботодавців. Коли вони отримають пропозицію від канадської компанії, то зможуть податися на тимчасовий дозвіл на роботу або навіть постійне проживання», – кажуть в IRCC.

  • Номад-візи запустили вже понад 25 країн, серед яких Балі, Португалія і Греція. У такий спосіб уряди держав, значна частина доходів яких припадає на туризм, хочуть відновити економіку після пандемії COVID-19.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук