В Україні заблокували російський навігатор 2GIS

Читати на RU

2GIS, російську картографічну компанію, заблокували на території України. Як повідомляє Dev, відповідне рішення прийняла державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України ще 23 червня.

  • Відповідно до рішення Держспецзвʼязку, провайдери мусять здійснити блокування доменних імен 2GIS.ru та 2GIS.ua, а також їх піддоменів на рекурсивних DNS-серверах.
  • Як повідомляв AIN.UA, 15% водіїв служб таксі та приватних авто використовують російські мобільні застосунки для навігації під час поїздки. Серед найбільш поширених — власне 2GIS, «Яндeкс.Карти і Навігатор» — які опосередковано підконтрольні уряду російської федерації. 
  • Зв’язок між додатками та державними органами РФ справді є: у червні 2020 року 72% акцій «2ГІС» купив державний російський «Сбербанк». Як пише Олександр Дяченко з «Асоціації відповідальних перевізників» у колонці для «Європейської правди», головний офіс «2ГІС» знаходиться в Новосибірську. Основне джерело доходів компанії «2ГІС» — продаж рекламних місць на карті і в довіднику.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук