В Україні заблокували російський навігатор 2GIS

2GIS, російську картографічну компанію, заблокували на території України. Як повідомляє Dev, відповідне рішення прийняла державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України ще 23 червня.

  • Відповідно до рішення Держспецзвʼязку, провайдери мусять здійснити блокування доменних імен 2GIS.ru та 2GIS.ua, а також їх піддоменів на рекурсивних DNS-серверах.
  • Як повідомляв AIN.UA, 15% водіїв служб таксі та приватних авто використовують російські мобільні застосунки для навігації під час поїздки. Серед найбільш поширених — власне 2GIS, «Яндeкс.Карти і Навігатор» — які опосередковано підконтрольні уряду російської федерації.
  • Зв’язок між додатками та державними органами РФ справді є: у червні 2020 року 72% акцій «2ГІС» купив державний російський «Сбербанк». Як пише Олександр Дяченко з «Асоціації відповідальних перевізників» у колонці для «Європейської правди», головний офіс «2ГІС» знаходиться в Новосибірську. Основне джерело доходів компанії «2ГІС» — продаж рекламних місць на карті і в довіднику.
Данило Ївженко: Пишу про стартапи, інвестиції та ігри, а також веду рубрику Стартап дня. Зв'язатися можна у Facebook та по e-mail: yd@ain.ua.
Related Post