Threads (конкурент Twitter від Meta) не запуститься в ЄС найближчим часом

Meta не запускатиме свого нового конкурента у Twitter, Threads, в Ірландії чи ЄС у найближчому майбутньому, хоча запуск в США запланований вже на 6 липня. Як повідомляє Independent.ie, причиною такого рішення стало законодавство ЄС, яке обмежує збір даних користувачів і якому Threads, поки що, не відповідає.

Чому Threads мусить відкласти запуск в ЄС та Ірландії?

  • У своїй американській версії платформа повідомляє користувачам, що збиратиме широкий спектр даних від користувачів, включаючи інформацію про здоров’я, фінансову інформацію, історію перегляду, місцезнаходження, покупки, контакти, історію пошуку та конфіденційну інформацію.
  • Проте в ЄС та Ірландії діють більш жорсткі закони щодо збору інформації про користувачів. Наприклад заборонено змішувати потоки даних з різних сервісів (а Threads якраз планує імпортувати частину даних з Instagram).
  • Виходячи з цього порушення, представник Комісії із захисту даних Ірландії (DPC) сказав, що регулятор зв’язувався з приводу нового сервісу і що він не буде розгортатися в ЄС «на цей час».
  • Незрозуміло, коли та чи взагалі запустить Meta Threads в Ірландії та ЄС. Речник Meta був недоступний для коментарів з цього приводу. Проте відомо, що DPC активно не блокувала сервіс. Просто технічний гігант ще не підготував сервіс до європейського запуску за межами Великобританії, яка не повністю регулюється GDPR або правилами конфіденційності ЄС.

Навіщо взагалі створюють Threads?

Джерело: Threads
  • На початку травня один із топ-менеджерів Meta влаштував команді попередній перегляд майбутнього аналога Twitter, який розробляється в компанії. Під час презентації директор із продуктів Meta Кріс Кокс натякнув на те, як Ілон Маск бездумно керує Twitter і заявив, що «В Meta почули прагнення авторів і громадських діячів, які зацікавлені в тому, щоб мати розумно керовану платформу, якій, на їхню думку, можна довіряти».
  • Конкурент Twitter буде заснований на Instagram і інтегруватиметься з ActivityPub, децентралізованим протоколом соціальних мереж. Теоретично це дозволить користувачам нового сервісу переносити свої облікові записи та підписників із собою в інші програми, які підтримують ActivityPub, зокрема Mastodon.
  • Майбутня соцмережа, яку на тій зустрічі директор із продуктів Meta Кріс Кокс назвав «нашою відповіддю на Twitter», використовуватиме систему облікових записів Instagram для автоматичного заповнення інформацією про користувача.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук