Цукерберга звинувачують у тому, що Meta зманювала інженерів, скопіювала Twitter, і погрожують судом

2
Читати на RU

Юристи Twitter начебто звернулись до компанії Марка Цукерберга Meta з листом, у якому стверджують, що Threads скопіювали з Twitter, і погрожують судом через це. Про це повідомляє Variety і ще ряд медіа.

  • 6 липня 2023 року Meta запустила Threads, додаток, що дуже схожий за інтерфейсом та функціями на Twitter. Після того, як Twitter купив Ілон Маск, багато його рішень — продаж «синіх» галочок, повернення до мережі одіозних персонажів, ліміт твітів — викликала обурення користувачів, і ті пішли шукати альтернативи.
  • Менше ніж за добу Threads отримав 30 млн користувачів і на це вже зреагували юристи Twitter: кілька медіа цитують лист на ім’я CEO Meta зі звинуваченнями у порушенні прав інтелектуальної власності. Зокрема, там йдеться про те, що у Twitter є «серйозні занепокоєння» з приводу «систематичного та незаконного володіння торговими секретами Twitter та іншою його інтелектуальною власністю». А також про те, що ця справа може завершитись судом.
  • Також у листі йдеться, що Meta спеціально наймала десятки людей з Twitter, щоб ті розробляли додаток, схожий на цю мережу. Представники Meta заперечують це звинувачення, пишучи про те, що у команді інженерів Threads ніхто раніше не працював на Twitter. Користувачі заодно пригадали Маску те, як він висміював звільнених твітерських інженерів, мовляв, такі «генії» ще знайдуть роботу:
  • Новину в Twitter уже прокоментував і Ілон Маск, написавши, що «конкуренція — це добре, а обман — ні». Хтозна, із таким розвитком подій анонсований бій між Маском та Цукербергом можливо таки й відбудеться.

Залишити коментар

Коментарі | 2

Пошук