В Україні почали будувати завод із виробництва дронів Bayraktar

Читати на RU

В Україні розпочали будівництво заводу з виробництва ударних дронів Bayraktar. Завод будує турецька компанія Baykar. Про це в ефірі телемарафону повідомив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін.

«Це той самий великий завод «Байрактарів», про який ще декілька років тому домовлялися. Завод почали будувати на ділі, а не на меморандумах. Ми перейшли до реальних кроків», — сказав він.

  • 8 липня 2023 року Камишін підписав Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством з питань стратегічних галузей промисловості України й Міністерством промисловості та технологій Турції. Меморандум передбачає спільну роботу у стратегічних галузях промисловості та технологій. Зокрема, роботу над розвитком потужностей і можливостей виробництва різних типів БПЛА. 
  • У серпні 2022 року повідомлялося, що Baykar вже створила в Україні компанію з виробництва ударних безпілотників Bayraktar, придбала земельну ділянку та розробила проект заводу.
  • У березні того ж року Baykar презентувала прототип нового бойового безпілотника Bayraktar Kızılelma, першого реактивного безпілотник компанії, з двигунами українського виробництва.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук