Apple тестує власний аналог Chat GPT та таємно розробляє інші AI-інструменти

Читати на RU

Apple працює над інструментами штучного інтелекту, які могли б кинути виклик OpenAI, Google, та іншим компаніям, які поки що змогли захопити ринок. При цьому, як повідомляє Bloomberg, розробки поки ведуться в режимі секретності, а компанія ще не розробила чіткої стратегії для випуску технології для споживачів.

  • Як повідомили джерела Bloomberg, знайомі з внутрішніми процесами Apple, компанія створила власну інфраструктуру для навчання великих мовних моделей (систем на основі штучного інтелекту, таких як ChatGPT і Google Bard).
  • На основі цієї інфраструктури, відомої як Ajax, Apple також створила чат-бота, якого деякі інженери називають Apple GPT. Зараз над проектом працює декілька команд інженерів, які, в тому числі намагаються розв’язати потенційні проблеми конфіденційності, пов’язані з цією технологією.
  • Зараз все більше співробітників компанії отримують доступ до чат-бота, для нього все одно потрібен спеціальний дозвіл. Bloomberg повідомляє, що будь-які результати роботи чат-бота поки заборонено використовувати для розробки функцій, призначених для клієнтів.
  • Чат-бот поки що можна використовувати лише для узагальнення тексту та відповідей на запитання, а також для створення прототипів майбутніх продуктів.
  • Загалом чат-бот компанії схожий на Bard, ChatGPT і Bing AI, та не містить жодних додаткових функцій, які відрізняють його від інших, комерційно доступних аналогів на ринку.

Чому це цікаво?

Доки Google, Microsoft і Meta, швидко почали випускати власні продукти на основі штучного інтелекту для громадськості та комерційного використання, Apple продовжувала уникати цього ринку, не роблячи гучних заяв. Тепер компанія явно прагне наздогнати споживчий попит на генеративні інструменти штучного інтелекту, прискорюючи розробку власних рішень.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук