Сем Альтман запустив Worldcoin — криптовалюту, для отримання якої потрібно сканувати сітківку ока

Читати на RU

Засновник компанії Open AI Сем Альтман запустив нову криптовалюту під назвою Worldcoin. Як повідомляє BBC, на старті проекту 25 токенів нової криптовалюти можна отримати безкоштовно, але для цього потрібно просканувати свої очі за допомогою спеціального приладу під назвою Orb.

В чому мета проекту Worldcoin?

Сканер Orb. Джерело: Worldcoin

Заснований Семом Альтманом стартап Worldcoin працює вже 3 роки і за цей час встиг залучити близько $250 млн від таких гігантів, як Andreessen Horowitz, Khosla Ventures та Reid Hoffman. Мета проекту досить туманні та включає такі напрямки як забезпечення «глобальних демократичних процесів» та розрізняння людей від штучного інтелекту.

«Worldcoin міг би значно збільшити економічні можливості, масштабувати надійне рішення для відрізнення людей від штучного інтелекту в інтернеті, зберігаючи при цьому конфіденційність», — заявив Альтман в офіційному листі на компанії.

Крім того, у Worldcoin також стверджують, що їх система може прокласти шлях до «фінансованого ШІ» та універсального базового доходу, який передбачає, що всі люди отримують встановлену зарплату незалежно від їхньої роботи. Проте яким чином це планується реалізувати, поки не зрозуміло.

Чому Worldcoin роздає токени за сканування очей?

Сканер Orb. Джерело: Worldcoin

Як зазначає TechCrunch, Worldcoin хоче розмістити криптовалютний гаманець (і частину їхньої валюти) на смартфоні кожної людини, але для цього їм потрібно створити спосіб визначити, чи є хтось унікальною людиною.

Процес підтвердження унікальності користувача починається зі сканування вашого обличчя та райдужної оболонки ока, щоб підтвердити, що ви людина. Потрібно близько 10 секунд дивитися в об’єктив камери Orb і чекати звукового сигналу. 

Черга до сканера. Джерело: Worldcoin

Наступним кроком є присвоєння вашому скану райдужної оболонки ока унікального номера, який перевіряється у гігантській базі даних, щоб переконатися, що ви проходите цю процедуру вперше. Якщо це так — вас миттєво додадуть в базу.  

Після цього новий користувач отримає 25 безкоштовних токенів Worldcoin. В стартапі заявляють, що за час тестування проекту, а саме з травня 2021 року по липень 2023 року понад 2 млн людей підтвердили свої ідентифікатори World ID в Orb у понад 30 різних країнах.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук