17-річний Ян Стародубец потрапив у шорт-лист Global Student Prize від Chegg.org і може отримати $100 000

17-річний Ян Стародубец потрапив у шорт-лист Global Student Prize від американської Chegg.org, яка присуджується талановитим студентам, що мають вплив на життя своїх однолітків, освіту та суспільство.

Минулого року цю премію отримав 17-річний український студент Ігор Клименко, який розробив безпілотник, який виявляє наземні міни. Як повідомили в Chegg.org, цього року українець знову змагається за $100 000 призових.

За що вручають премію Global Student Prize?

Фонд Varkey у партнерстві з Chegg.org започаткував у 2021 році щорічну Global Student Prize, яка фактично є дочірньою нагородою до Глобальної премії для вчителів розміром $1 млн. Мета полягала у тому, щоб створити потужну нову платформу, яка підтримає на зусилля талановитих студентів у всьому світі, які разом змінюють наш світ на краще.

Премія відкрита для всіх студентів віком від 16 років, які навчаються в навчальному закладі чи освітній програмі. Студенти-заочники, а також студенти, які навчаються на онлайн-курсах, також мають право на приз.

Чим займається Ян Стародубец?

Ян — 17-річний студент із Києва. Останні три роки займався викладанням — спочатку створював навчальні відео для онлайн-школи, а потім працював STEM-вчителем (за запрошенням) для дітей 1-5 класів. Згодом він використовував свої знання, щоб допомагати іншим навчатися, створюючи навчальні відео на YouTube, викладаючи в початкових школах і пояснюючи предмети через інші канали. 

Якщо Ян виграє Global Student Prize, він використає частину коштів, щоб допомогти оплатити свою мрію про навчання в університеті США. На решту коштів він продовжить дослідження, придбає нове обладнання для своєї шкільної лабораторії та забезпечить обладнанням інші школи.

Хто переміг минулого року?

Минулого року переможцем став український підліток Ігор Клименко, 17-річний студент з Києва, який переїхав до села на початку російського вторгнення, щоб закінчити останній рік середньої школи.

Укрившись у підвалі свого нового будинку, Ігор успішно завершив навчання, допрацьовуючи мінно-розшуковий безпілотник, над яким працював вісім років. Його було обрано переможцем Global Student Prize 2022 Chegg.org серед понад 7000 заявок із понад 150 країн.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук