EU4Business та Фонд стартапів виділяють 30 грантів по $25 000 на розвиток власної справи

Міністерство цифрової трансформації та EU4Business оголосили про початок грантової програми, що має на меті підтримку розвитку підприємництва. Як повідомили у відомстві, загальний фонд програми складає 750 000 євро, який буде розділено на 30 окремих грантів по $25 000.

Хто може долучитися до програми?

Як зазначають в Українському фонді стартапів, перед подачею заявки необхідно переконатись, що ваше підприємство відповідає наступним критеріям:

  • зареєстроване товариство з обмеженою відповідальністю – ТОВ
  • не розміщене та не провадить свою господарську діяльність на тимчасово окупованій території України
  • підприємство є суб’єктом малого та середнього підприємництва (від 11 до 100 працівників, річний дохід не перевищує еквівалент 10 млн євро на дату подачі заявки)
  • не менше 51% підприємства належать фізичним особам (громадянам України) та/або юридичним особам (учасниками та бенефіціарами яких є громадяни України)
  • підприємство не знаходиться в процесі ліквідації або банкрутства, не є банкрутом і не має податкових боргів
  • має інноваційну складову у своїх продуктах/послугах та/або потенціал для швидкого розширення, експорту
  • підприємство не здійснює свою діяльність та не має свої дочірні компанії в російській федерації та/або Білорусі та інших країнах, включених до санкційних списків
  • орієнтоване на напрями господарської діяльності, які визначені програмою великих грантів (можна ознайомитись за посиланням)

Як подати заявку?

Важливо: від одного підприємства може бути подана лише одна заявка (пов’язані компанії не можуть подавати заявки). Дедлайн подання заявок — 18:00, 25 серпня 2023 року (п’ятниця). Оформити заявку можна за посиланням.

Крім того, претенденти можуть відвідати практичний воркшоп про деталі та умови проходження Грантового конкурсу. Воркшоп відбудеться 8 серпня. Щоб взяти участь, зареєструйтеся за посиланням до 6 серпня включно.

Що отримають переможці?

Спершу Український фонд стартапів здійснить попередню оцінку (комплаєнс) до 60 заявок на відповідність вимогам та повноту інформації. Незалежні експерти, залучені Українським фондом стартапів, проведуть оцінку заявок та інтерв’ю з потенційними переможцями, які увійшли до списку топ-60 попередньо відібраних фіналістів.

Потім Український фонд стартапів проведе переговори (співбесіди) з потенційними переможцями, в результаті чого 30 малих і середніх компаній, які створюють інноваційні продукти та послуги або хочуть розширюватися на експорт, можуть отримати гранти до 25 000 євро від EU4Business.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук