Що чекає на ІТ-директорів у 2023-2024: CIO Pulse Дослідження від SoftwareOne

SoftwareOne нещодавно опитав 600 ІТ-директорів у США та Великій Британії, щоб зрозуміти їхні витрати на ІТ та пріоритети цього й наступного років. Поки ІТ-бюджети збільшуються, багато компаній все ще модернізують системи, які поспіхом запущені у роботу під час пандемії або через інші чинники. Цей технічний борг у поєднанні з очікуваними глобальними темпами інфляції на рівні 6,6% означає, що навіть збільшення бюджетів буде розтягнутим у часі.

Опитування SoftwareOne показує, що ІТ-директори зіштовхнулися з умовами, котрі вимагатимуть розумного балансування нових інноваційних сервісів з оптимізацією наявної технології.

SoftwareOne — міжнародна компанія зі штаб-квартирою у Швейцарії, яка надає комплексні хмарні, програмні та технологічні рішення і сервіси. Це один із провідних гравців всесвітнього IT-ринку, зокрема — найбільший у світі партнер Microsoft і AWS. Бізнес представлений у 90 країнах, серед яких і Україна.

Бюджети збільшуються, але й очікування зростають

Гарна новина полягає в тому, що очікувано бюджети в ІТ цього року зростуть: 93% респондентів повідомили про певне збільшення. Учасники опитування планують інвестувати в технології, щоб стимулювати інновації, прискорювати цифрову трансформацію та підвищувати безпеку в умовах розширення можливостей атак. Проте 83 % вважають, що їм доведеться досягти більшого завдяки меншим витратам.

Технічний борг заважає цифровій трансформації

92% респондентів стверджують, що цифрові інновації принесуть нові доходи у наступному році, але це може бути складно, враховуючи вагу технічного боргу. Ще під час пандемії багато компаній запустили проєкти та застосунки в роботу поспіхом, і сьогодні три чверті (72%) опитаних стверджують, що їхня компанія відстає у цифровій трансформації через технічний борг.

FinOps є ключовим фактором підвищення ефективності витрат та їхньої прозорості

FinOps — це система управління витратами у хмарі. Без неї витрати на ліцензії та сервіси можуть зрости, а очікувані вигоди не будуть досягнуті. 95% респондентів відповіли, що хочуть підвищити прозорість і контроль витрат, пов’язаних з хмарою; 45% вважають, що більша прозорість хмарних витрат сприятиме збільшенню цінності. Тому не дивно, що 80% ІТ-лідерів очікують збільшення видатків на FinOps у майбутньому році як способу отримання прибутку, забезпечення чіткості та контролю над витратами на хмару.


Які бюджети та пріоритети витрат CIO, у чому причини зменшення успішного переходу в хмару, як оптимізувати інвестиції у хмару SoftwareOne розповідає в опитуванні та пропонує план дій для ІТ-компаній.

CIO Pulse Дослідження: Бюджети і пріоритети на 2023/24

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук