Кластер з розвитку оборонних технологій BRAVE1 видав грантів на $225 000

Читати на RU

В кінці квітня 2023 року в Україні заснували єдину координаційну платформу в галузі defense tech — BRAVE1, що мала на меті взяття на озброєння та передачу для фронту передових українських технологічних рішень.

Як повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, за час роботи BRAVE1 15 проєктів вже встигли отримати фінансування загальним розміром $225 000, а ще 15 знаходяться на стадії укладання договорів на ще $235 000.

  • В кінці квітня 2023 року в Україні заснували BRAVE1. Кластер має стати єдиним вікном для співпраці defense tech-компаній, держави та військових, а також інвесторів, волонтерських фондів, медіа та усіх, хто допомагає наближати перемогу через технології. 
  • Тепер, через трохи більше як три місяці з дати заснування BRAVE1 міністр цифрової трансформації Михайло Федоров поділився першими результатами роботи кластера.
  • За його словами, за час роботи BRAVE1 15 проєктів вже встигли отримати фінансування загальним розміром $225 000, а ще 15 знаходяться на стадії укладання договорів на ще $235 000.
  • «Це революційні продукти, які змінюють підхід ведення війни. Починаючи із захищених від РЕБ безпілотників та роботів з дистанційним керуванням. Завершуючи платформами зі ШІ для аналізу та системами пошуку й ідентифікації мін зі снарядами», — зазначив міністр.
  • Платформа BRAVE1 об’єднує державні та приватні ініціативи з розробки унікальних рішень для Сил оборони. Наразі надійшло 412 розробок, 200 з них пройшли військову експертизу.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук