Corner Renovation — AI-платформа для замовлення кухонь. Сервіс запустили двоє українців під США

Читати на RU

Українка Юлія Головко, яка є співзасновницею стартапу Corner Renovation (AI-платформа на ринку США, яка допомагає швидко і просто зробити кухні з матеріалів, вироблених в Україні) потрапила в американський Forbes 30 Under 30.

В бліц-інтервʼю Головко розповіла AIN.UA про свій проект Corner Renovation, його засновників, співпрацею з Україною, та результати, яких вдалося досягти за три роки роботи на американському ринку.

Юлія Головко. Джерело: linkedin

Чим займається Corner Renovation, як виникла ідея створити проект? 

Влітку 2021-го ми були у відрядженні в США в рамках попереднього проекту в ніші construction tech. Спілкуючись з домовласниками ми помітили проблему: протягом ремонт дому вони стикались з непрозорими цінами, що збільшувались кратно в процесі, та низькою якістю послуг. Крім того, домовласники витрачали десятки годин на переїзди з одного магазину до іншого, намагаючись підібрати матеріали, які в підсумку не виправдовували їх очікування по якості, або взагалі були недоступними на складі продавця.

Джерело: Corner Renovation

Повернувшись з відрядження в Україну, ми вирішили створити онлайн-платформу, яка робить процес ремонту для домовласника передбачуваним і легким. За допомогою технології штучного інтелекту, наш сервіс дає можливість клієнтам налаштувати дизайн нової кухні онлайн і миттєво отримати детальний прорахунок проекту.

Загалом Corner Renovation був створений восени 2021 року. Запуск проекту відбувся в жовтні 2021, а першого клієнта в США ми отримали в листопаді 2021-го.

Наша цільова — це 43 мільйони домовласників-мілленіалів у США, які або нещодавно придбали нове житло, або вирішили зробити ремонт своєї квартири. Ми бачимо величезний потенціал ринку ремонту у США, який наразі становить $558 млрд, і, за прогнозами, зросте до $690 млрд до 2027 року. Враховуючи потреби ринку та побачивши недоліки в якості у конкурентів, ми вирішили запустити Corner.

Хто засновники? Скільки всього людей в команді?

Засновники — це Костянтин Міска та Юлія Головко. Костянтин Міска — Co-Founder/CEO — 5 років досвіду в construction tech, 1 успішний exit з попереднім стартапом. До Corner побудував найбільші маркетплейси у двох різних країнах в компанії Lalafo. В Corner основні ролі — продажі та маркетинг, фандрейзинг. 

Юлія Головко — Co-founder/CPO — 5 років досвіду в продакт-менеджмент, 4 роки в продакт-дизайні. У 2023 році номінована Forbes 30 Under 30, Чикаго. В Corner основні ролі — продакт менеджмент, дизайн та operation.

Зараз в команді 4 працівники фултайм, включаючи двох співзасновників в Чикаго, маркетолога та конструктора в Києві. Також з нами працюють дизайнери, архітектори та розробники з України в форматі фрілансу.

Як співпрацюєте з Україною? Хто постачає матеріали?

Джерело: Corner Renovation

На самому початку ми співпрацювали з виробниками матеріалів з США. Однак, скоро стало зрозуміло, що якість матеріалів в Америці доволі низька. Тому ми задались питанням, як можна вирішити цю проблему. 

Ми маємо власний досвід ремонту в Україні, тому нам була відома висока якість українських виробників. Ми зрозуміли, що ми можемо вирішити достатньо велику проблему в США — дати доступ людям, які роблять ремонт, до високоякісних матеріалів за прийнятною ціною. 

Тож ми встановили партнерство з одним з провідних виробників в Україні, від якого зараз отримуємо основну частину матеріалів для проектів наших клієнтів. Наш виробник має 5 виробничих потужностей в 5 різних містах України. Це співробітництво дозволяє нам пропонувати клієнтам в США кастомні кухні високої якості за цінами в 3 рази нижче конкурентів.

Для доставки матеріалів з України до США, ми співпрацюємо з українсько-американською логістичною компанією з офісами в Чикаго та у Львові. Для перевезення матеріалів ми спочатку використовуємо автомобільний транспорт до Польщі, а потім вантаж пересилається морем до США. Далі наш партнер по логістиці доставляє матеріали з порту в Америці на адресу нашого замовника. Після цього, вже американські будівельники починають збирати кухню на об’єкті нашого клієнта.

Які показники проекту? Чого вдалось досягти? 

Джерело: Corner Renovation

На цей час, продуктом Corner скористалися вже більше 200-х клієнтів з США. Комусь з клієнтів ми допомогли з дизайном та підбором матеріалів, а для когось доставили ці матеріали та встановили кухню в їх будинку або квартирі.

В моделі бізнесу Corner закладений компонент встановлення кухні, оскільки є багато клієнтів, які приходять за повним циклом ремонту. Тому в багатьох містах США, де в нас вже є клієнти, ми запартнерилися з контракторами — це локальні компанії, які мають ліцензію на ремонтні роботи і можуть відповідати за фазу будівництва.

Нашим сервісом користуються клієнти з Нью-Йорку, Чикаго, Філадельфії, Лос-Анджелесу, Маямі та інших міст США. Також нещодавно ми почали залучати B2B клієнтів – наразі ми вже співпрацюємо з великим забудовником з Чикаго, декількома дизайн-студіями та ріелторами, що рекомендують наш сервіс своїм клієнтам. 

У 2023-му році про наш проект написали такі медіа як TechCrunch та Forbes. Також, в січні 2023 року ми були частиною делегації, які представляли Україну на одній з найбільших технологічних подій світу CES, що проходить кожного року у Лас-Вегасі.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук