В київському БЦ пройшли обшуки. Там знаходиться український офіс Wix

22 серпня в БЦ «Саксаганський», де винаймає офісне приміщення ізраїльська ІТ-компанія Wix, пройшли обшуки. В українському Wix редактору AIN.UA заявили, що обшуки проходили не у них.

  • Як стало відомо AIN.UA, обшуки проводилися з метою виявлення шахрайських колцентрів — так званих «офісів».
  • Як кажуть в Wix, правоохоронці прийшли до інших орендарів БЦ «Саксаганський» і не проводили обшук в приміщеннях, які Wix винаймає у орендаря офісів в БЦ «Саксаганський».

За інформацією AIN.UA, у бізнес-центрі, де проходили обшуки, дійсно знаходився один з колцентрів/«офісів». В той же час в сітках куплених Telegram-каналів вже почала ширитись інформація, що обшуки проходили саме у Wix.

«Обшуків в офісі «Вікс» не було. Ми спостерігали певні події у офісах наших сусідів по бізнес центру. Що це за компанії, не знаємо, так як ми третя сторона. На наших поверхах обшуків не було. Слідчі з’ясували для себе інформацію щодо нашої компанії і питання закрито», — розповіли AIN.UA в Wix.

  • До повномасштабної війни у Wix було 1000 співробітників в Україні з трьома центрами розробки — в Києві, Львові та Дніпрі. Напередодні вторгнення компанія вивезла співробітників до Туреччини. В Дніпрі команди майже не залишилось. Ще частина переїхала в міста на заході України.
  • Офіс Wix в Києві працює. В компанії повідомили AIN.UA, що продовжать винаймати спеціалістів в Україні, відкриті позиції можна знайти на ресурсах пошуку роботи. Актуальну чисельність працівників Wix в Україні не розголошують. Згідно з інформацією в LinkedIn, наразі в Україні у Wix працює близько 600 людей.

Зараз в Україні йде активна боротьба з шахрайськими колл-центрами. У подібних місцях шахраї намагаються отримати кошти як від українців, так і від європейців, використовуючи маніпуляції та обман. Часто це обіцянки щодо інвестицій, шахрайські дії з картками «вас турбує служба підтримки банку N» та інші способи. Подібні колл-центри часто прикриваються тим, що начебто працюють на ринку рф, вибиваючи кошти з громадян, що на болотах.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук