Meta запустила безкоштовний AI-інструмент для написання коду Code Llama

На основі великої мовної моделі Llama 2 Meta випустила інструмент під назвою Code Llama, створений для написання нового та редагування або ж доповнення вже написаного людиною коду. Як повідомляє The Verge, Code Llama використовує ту ж ліцензію спільноти, що й Llama 2, і є безкоштовною для дослідницького та комерційного використання.

  • Code Llama може створювати рядки коду з підказок або завершувати та налагоджувати код, якщо вказати на певний рядок. На додаток до базової моделі Code Llama, Meta випустила спеціалізовану під Python версію під назвою Code Llama-Python та іншу версію під назвою Code Llama-Instrct, яка може розуміти інструкції природною мовою. 
  • Як повідомили в компанії, кожна конкретна версія Code Llama не є взаємозамінною, і компанія не рекомендує базовий Code Llama або Code Llama-Python для інструкцій природною мовою.
  • «Програмісти вже використовують LLM для вирішення різноманітних завдань, починаючи від написання нового програмного забезпечення і закінчуючи налагодженням існуючого коду. Мета полягає в тому, щоб зробити робочі процеси розробників ефективнішими, щоб вони могли зосередитися на найбільш орієнтованих на людину аспектах своєї роботи», — зазначили в Meta.
  • В Meta стверджують, що Code Llama показав кращі результати, ніж загальнодоступні LLM на основі порівняльного тестування, але не називають з якими моделями було порівняння. У компанії також заявили, що Code Llama набрала 53,7 відсотка в тесті коду HumanEval і змогла точно написати код на основі текстового опису.

Чому це цікаво?

З появою Code Llama Meta активно включається в перегони зі створення генераторів коду, які тривають вже понад рік між великими техногігантами.

У березні GitHub запустив Copilot на базі GPT-4 OpenAI для швидкого написання та перевірки коду. GitHub Copilot також може переписати старий код, щоб оновити його. AWS від Amazon також має CodeWhisperer, який також записує, перевіряє та оновлює код. І навіть Google (який загалом відстає в цьому змаганні нейромереж) також має інструмент для написання коду в AlphaCode, але ще не випустив його для загального використання.. 

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук