Співробітники Amazon звільняються замість того, щоб повертатися в офіси

Оскільки Amazon намагається повернути співробітників в офіс, деяким співробітникам пропонують переїхати в центри в інших штатах, якщо вони хочуть зберегти свою роботу. Проте, як повідомляє CNBC, деякі співробітники вирішили краще залишити компанію, ніж погоджуватися на переїзд.

  • Крім того, що Amazon загалом докладає значних зусиль, щоб повернути співробітників до офісу, від деяких співробітників компанія вимагає переїхати до одного з центральних офісів, щоб бути зі своєю командою.
  • Кілька співробітників поговорили з CNBC про нову вимогу щодо переїзду. Співробітник у Техасі, якого найняли на віддалену роботу, сказав, що в березні менеджери запевнили його команду, що нічого не зміниться, попри доручення про повернення на роботу (RTO), видане минулого місяця по всій компанії. 
  • Але вже в липні керівництво повідомило команду, що згідно з внутрішнім рішенням їм доведеться вибирати собі один з офісів, які знаходяться в Сіетлі, штат Нью-Йорк, Остіні, штат Техас, або Арлінгтоні, штат Вірджинія. Відповідно до вказівок, очікується, що віддалені працівники завершать свій перехід до одного з центральних офісів до першої половини 2024 року.
  • Співробітник, який не проживає поблизу жодного із зазначених міст, вирішив залишити Amazon, частково через невпевненість щодо майбутньої безпеки роботи та потенційних вищих витрат на життя, пов’язаних з переїздом без гарантії підвищення в зарплаті.
  • Речник Amazon Роб Муньос підтвердив політику переміщення та сказав, що вона стосується «невеликого відсотка робочої сили» компанії. Гігант електронної комерції зазначив, що розташування хабів залежить від команди, і кожна команда визначає, які локації є її центром. 
  • Співробітники, які розмовляли з CNBC, сказали, що вони вважають вимогу про переїзд обтяжливою та значною шкодою для їхнього особистого життя. У деяких випадках співробітників просять виїхати за межі штату, що вимагатиме від них розриву договору оренди житла або переведення дітей до нових шкіл.

Чому це цікаво?

У травні Amazon почав вимагати, щоб співробітники працювали в офісах принаймні три дні на тиждень, переходячи від політики, яка залишала окремим менеджерам право вирішувати, як часто члени команди повинні бути в офісі.

Після цього доручення група співробітників вийшла на знак протесту до штаб-квартири компанії в Сіетлі. Співробітники також критикували те, як Amazon впорався з рішенням звільнити 27 000 людей у ​​рамках скорочення робочих місць, яке почалося минулого року.

Вимога щодо переміщення посилює напруженість між Amazon та деякими з її приблизно 350 000 корпоративних співробітників через плани RTO після того, як багато співробітників переїхали зі свого офісу під час пандемії Covid.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук