НБУ дозволив українцям купувати безготівкову валюту. Які ліміти?

Читати на RU

Національний банк пом’якшує валютні обмеження в частині продажу безготівкової іноземної валюти громадянам. Про це повідомляють в пресслужбі регулятора.

З 29 серпня 2023 року:

  • вперше з початку повномасштабної війни купувати валюту можна у межах щомісячного ліміту в розмірі 50 000 грн в еквіваленті в одному банку;
  • щомісячний ліміт на купівлю населенням безготівкової іноземної валюти збільшено зі 100 000 грн до 200 000 грн в еквіваленті з подальшим розміщенням на депозит від трьох місяців;
  • в рамках лімітів купувати валюту можна без підтвердження підстав чи зобов’язань для проведення такої операції.

Нагадаємо, що такий інструмент доступний громадянам із 21 липня 2022 року.

«Зазначені зміни сприятимуть переорієнтації частини попиту населення з готівкової іноземної валюти на безготівкову, адже операції з продажу безготівкової валюти банками є зручнішими та безпечнішими. Це дасть змогу зменшити різницю між готівковим та офіційним курсом», – прокоментували в НБУ.

Українські банки вже працюють над впровадженням необхідних функцій. Як, зокрема, повідомив 28 серпня співзасновник monobank Олег Гороховський, можливість купувати безготівкову валюту включили в ніч на 29 серпня.

UPD: В «ПриватБанку» також повідомили, що працюють над запуском сервісу безготівкового валютообміну, але не вказали конкретних строків.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук