Президент анонсував освітній застосунок «Мрія»: для школярів, вчителів та батьків

1 вересня 2023 року президент Володимир Зеленський анонсував новий державний сервіс: застосунок «Мрія» для вчителів, школярів та їхніх батьків. Про це повідомляє офіційний сайт адміністрації президента. Редакція AIN.UA коротко розповідає про новий сервіс.

Президент Володимир Зеленський та голова Мінцифри Михайло Федоров під час презентації сервісу, тут і надалі — фото АП

Для чого цей додаток

Цей сервіс порівнюють з «Дією» для освіти. Про новий додаток розповіли під час зустрічі у форматі відеоконференції з учнями й вчителями із майже 40 навчальних закладів з України та з-за кордону.

«Головна мета проекту «Мрія» — дати дитині її особистий освітній простір і унікальний алгоритм розвитку, відкрити можливість кожному українцю стати тим, ким він хоче бути», — йдеться на сайті адміністрації.

Додаток призначений для того, щоб:

  • допомагати дитині, батькам і вчителям ефективніше орієнтуватися в навчальному процесі та поза його межами;
  • вчасно звертати увагу, чому присвятити більше часу в навчанні;
  • допомагати стежити за графіком занять та позашкільних активностей;
  • надавати доступ для бібліотеки з контентом, потрібним дитині, інформацію про освітні програми, курси, відеоматеріали, позашкільні активності, олімпіади, гуртки.

У додатку кожна дитина матиме своє портфоліо в освіті, де буде інформація про її досягнення та плани. Також в кожного школяра буде можливість оформити ID — цифровий дитячий документ для більшого захисту й можливостей у світі дорослих за аналогією з «Дією».

Батькам «Мрія» даватиме знати, чи їхня дитина в безпеці під час повітряних тривог: для цього можна буде натиснути кнопку, як учитель завів дітей в укриття.

«Дуже важливо, що «Мрія» нарешті зробить життя вчителів легшим. Прибираємо максимум папірців. Усілякі форми, які зараз треба заповнювати. Максимум уваги вчителя — тому, щоб навчати, а не витрачати час», — зазначив Володимир Зеленський.

Коли його запустять

До кінця 2023 року планують розпочати пілотний проект «Мрії» у тестових школах. А 2024 року після реалізації «пілота», проект планують масштабувати на інші навчальні заклади України.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук