Крипторинок України готовий зустрічати унікальний стейблкоін UAHg

Трішки пояснення 

Стейблкоін – цифровий актив, що вирізняється серед інших криптовалют стабільною вартістю. Цей криптоактив прив’язують до ціни фіатної валюти (долар США, Євро, гривня і т.д), або іншого активу, завдяки чому забезпечується стабільна вартість такого токена. Звідси, власне, і назва Stablecoin.

До прикладу, стейбл, забезпечений доларом, завжди буде коштувати 1 долар. Якщо ж ми говоримо про UAHg, то цей токен, відповідно, завжди буде коштувати 1 грн. 

Передумови до появи унікального українського стейблкоіну

Використання стейблкоінів в останні роки невпинно зростає. Цей тип віртуальних активів розглядають як новий, дешевший, стабільніший та швидший спосіб передачі цінності в порівнянні із традиційними банківськими переказами. В деяких країнах та юрисдикціях вже помітний рух до централізованого державного регулювання стейблкоінів. 

А що ж Україна? Наша держава активно переймає досвід прогресивних країн у сфері використання електронних грошей. До прикладу, у 2022 році був прийнятий комплексний Закон України «Про віртуальні активи», який врегульовує оборот, в тому числі й стейблкоінів. Втім, даний Закон все ще не набув чинності, адже це повʼязано з набранням чинності кореспондуючих правок до Податкового Кодексу, які поки що залишаються на рівні законопроекту. 

Чому варто довіряти UAHg? 

Український стейбл, номінований гривнею, випущений та обертається на поширеній інфраструктурі публічних мереж (наразі Ethereum,  BNB chain та TRON). Такий підхід забезпечує відкриття для України масштабного ринку цифрових активів, що вже пройшли випробування часом. 

На інституційному рівні мережа Ethereum являється одним із найбільш логічних варіантів для запуску стейблкоіну UAHg в Україні. До прикладу, Tether хоча і був спочатку випущений на протоколі Bitcoin, але дуже швидко перейшов на «Ефір». Велика частина його пропозиції сьогодні існує на Ethereum у вигляді токена ERC-20. UAHg, по суті, повторив технічний шлях Tether, оскільки слідом за «Ефіром», стейблкоін також розширився і на мережу TRON.  

Безпека UAHg

Одна із найбільших переваг UAHg – це безпека. Токен емітується згідно регуляторих вимог AML. Офіційні дистриб’ютори UAHg мають всі необхідні ліцензії, або статус Virtual currency exchange provider (VASP).

Також у питаннях безпеки значну роль відіграє резервний фонд. На номінальну вартість випущених токенів резервується вартість не менше 100% по ринковому курсу. Баланси резервів регулярно проходять аудит, та звітуються щоквартально. Кількість випущених активів відображається на офіційному сайті UAHg. Вся ця інформація доступна для перегляду в blockchain explorers.

Переваги використання токена UAHg

Унікальний цифровий актив, номінований гривнею, надає низку переваг користувачам як у бізнес-сфері, так і для окремих криптоентузіастів. 

Переваги для бізнесу: 

  1. Економія – UAHg не передбачає ніяких додаткових витрат або комісії (тільки onchain-комісія!). Завдяки блокчейн інфраструктурі бізнес може використовувати UAHg для запуску нових інноваційних продуктів.
  2. Надійність – UAHg застосовує перевірені та надійні мережі Ethereum та BNB Smart Chain. Це забезпечує стабільність функціонування інфраструктури.
  3. Зручна і швидка інтеграція – інтегрувати UAHg можна за декілька годин.

Переваги для кінцевих користувачів:

  1. Зручність – користуватися та зберігати UAHg можна за допомогою будь-яких криптогаманців. Відсутня необхідність в будь-якому додатковому програмному забезпеченні чи налаштуваннях.
  2. Економія – щодо операцій з UAHg відсутні будь-які комісії окрім onchain-комісій.
  3. Можливості – UAHg відкриває користувачам доступ до загальної криптоінфраструктури, найбільших бірж, DeFi майданчиків, стейкінг-сервісів та багатьох інших застосунків.

Переваги для України

Що ж чекає Україну в перспективі після запуску UAHg і успішного прийняття цього цифрового активу суспільством? 

  1. Нижчі витрати: стейбли впливають на зниження транзакційних витрат для споживачів.
  2. Швидкий переказ коштів, якщо порівнювати із традиційними фінансовими системами. 
  3. Забезпечення більшої децентралізації і незалежності від центральних органів влади.
  4. Покращення користувацького досвіду.
  5. Прозорий і безпечний реєстр усіх транзакцій.
  6. Підвищення фінансової інклюзії з великим потенціалом охоплення тих груп населення, які на цей час виключені або обмежені у взаємодії із традиційними банківськими послугами. 

Таким чином поява та інтеграція українського стейблкоїна значно покращить фінансовий ландшафт України. Використання передових технологій у майбутньому створить економічно вигідний та ефективний спосіб переказу коштів. Прийнявши нову екосистему UAHg наша держава зможе стрімко рухатись вперед у напрямку більш технологічно розвиненого майбутнього. Офіційний лістинг UAHg відбудеться вже 5 вересня 2023 року на польській криптобіржі Kanga.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук