28 безкоштовних шрифтів, створених українцями

1
Читати на RU

Українська UI/UX-дизайнерка Анастасія Мохова зібрала підбірку безкоштовних шрифтів, які створені українцями. Всі вони мають кирилицю, з відсутністю якої зазвичай стикаються дизайнери при роботі з безкоштовними шрифтами. Як зазначає Анастасія, всі ці шрифти можна використовувати як в комерційних, так і не в комерційних цілях, але краще заздалегідь перевіряти ліцензію, бо шрифт може мати особливі обмеження.

1. Univermag

Шрифт був створений дизайнером Andrew Hnutov на основі вуличної вивіски харківського ЦУМу. Презентація шрифту доступна на Behance. Підтримати автора можна тут.

2. Misto

Шрифт був натхненим наймолодшим містом в Україні — Славутич. Створила його Kateryna Korolevtseva. Презентація шрифту доступна на Behance.

3. Zvin Serif

Шрифт натхнений типографікою 1850-1960 років. Zvin засновано на грецьких буквах та складається з гострих кутів і засічок. Автор шрифту – Ivan Tsanko-Khlybovich.

4. Work Sans

Ще один набір від Ivan Tsanko-Khlybovich. Універсальний шрифт без засічок, добре підходить для використання у вебдизайні.

5. Nyght serif

Nyght serif побудований на контрастних формах поєднує в собі гладкі та гострі вигини. Містить понад 500 символів. Автор – Maksym Kobuzan, презентація шрифту доступна на Behance.
Завантажити можна з Instagram автора, закріплено в актуальному «Nyght».

6. Brinky

Brinky — дисплейний моноширинний шрифт, натхненний естетикою консольних ігор початку 1980-х років. Має 965 гліфів. Автор – Maksym Kobuzan, презентація шрифту доступна на Behance.

7. Nastup basic

Ще один набір від Maksym Kobuzan. Nastup — модульний трафаретний шрифт без засічок. Натхненний трафаретними технічними знаками на стінах, а також різними будівельними деталями. Презентація шрифту – Behance.

8. Beware

Beware — естетичний шрифт, який добре підійде для заголовків. Авторка – Aleksandra Litvinova.
Презентація шрифту доступна на Behance.

9. Mak

Mak — дисплейний шрифт з українським настроєм, натхненний українською музикою. У безкоштовному доступі два накресленя. Створив Valentyn Tkachenko, презентація шрифту є на Behance.

10. Volya

Декоративний шрифт створений на основі герба України. Авторка – Kateryna Bilak, презентація шрифту: Behance.

11. Marenkov

Шрифт Marenkov заснований на справжньому дизайні обкладинки Олексія Маренкова. Це універсальний геометричний гротескний шрифт. Авторка – Polly Makarenkova. Презентація шрифту: Behance.

12. Fixel

Шрифт розроблений спеціально для того, щоб уникнути надмірної виразності та для кращого використання з великими обсягами тексту. Розробили в AlfaBravo Design для MacPaw.

13. Ermilov

Шрифт розроблений спеціально для бренду Ukraine now. Бренд був створений з метою змінити уявлення про українців закордоном. Розробив Kyrylo Tkachov, презентацію шрифту можна переглянути на banda.agency.

14. Namu

Шрифт створений для Національного художнього музею України та натхнений стародавніми літерами. Автор Dmytro Rastvortsev. Презентація шрифту: Behance.

15. Arsenal

Шрифт-переможець конкурсу «Сучасний український шрифт» в чотирьох традиційних написаннях (прямому, курсиві, напівжирному та напівжирному курсиві). Автор – Andrij Shevchenko, презентація шрифту – Behance.

16. KalinkaMalinka

KalinkaMalinka — це сучасний технократичний шрифт на основі декоративної кирилиці. Шрифт підтримує багато різних мов. Авторка – Tanya Lyashenko. Презентація шрифту доступна на Behance.

17. Lugatype

Шрифт із засічками з вузькими пропорціями. Автор – Kyrylo Tkachov.

18. Frontrunner

Як зазначає автор Platon Lapchuk в презентації, метою було створити шрифт для брендування, упаковки та логотипів українською мовою.

19. Neutral facє

Шрифт без засічок, створений Vadym Aksieiev. Презентація шрифту: Behance.

20. Pomidorko

Шрифт передає настрій затишку та чогось домашнього. Автор – Антоніна Сідачкова (Tony Chikhiro). Презентація шрифту – Behance.

21. Soroka

Шрифт був створений з метою відродження стилю акцидентного шрифту, який Богдан Сорока використовував в своїх творах. За основу взято більш ніж 100 екслібрисів виконаних в техніці лінориту. Автор – Dmytro Dutka, презентація шрифту – Behance.

22. Kyiv Type

Шрифт був розроблений для ідентифікації міста Києва. Kyiv Type має не тільки відображати характер міста, але й розповідати його історію та філософію. Автор: Dmytro Rastvortsev. Презентація шрифту: Behance.

23. Kyiv Region

Ще один проект від Dmytro Rastvortsev. Шрифт створений спеціально для територіального брендингу Київської області. Розроблений на основі півуставу та скорописів. Презентація шрифту: Behance.

24. Kharkiv Tone

Шрифт був розроблений в рамках дипломного проєкту. Літери натхнені написами на стінах Харкова. Авторка – Katya Drozd. Презентація шрифту: Behance.

25. Mariupol

Mariupol — це геометричний, натхненний швейцарською та німецькою плакатною графікою шрифт. Використовується для айдентики міста. Автори: Andrij Shevchenko, Sergiy Rodionov. Завантажити можна з Dropbox або Rentafont.

26. Lutsk Type

Фірмовий шрифт міста Луцьк. Форма літер основана на українській книжковій та журнальній графіці першої половини XX століття. Автор – Kirill Tkachov.

27. Vinnytsia

Шрифт створений для айдентики міста, щоб об’єднати багату історію міста та постійне прагнення до інновацій. Одна з відмінних рис вінницьких шрифтів — взаємопроникнення кириличних і латинських форм. Автор – вже відомий по іншим шрифтам у цій підбірці Dmytro Rastvortsev. Презентація шрифту доступна на Behance або на сайті Вінниці.

28. Irpin Type

Dmytro Rastvortsev також розробив Irpin Type — оригінальний шрифт, присвячений місту Ірпінь, натхнений українським авангардом 20 століття. Накреслення Bold і Regular доступні безкоштовно.

Залишити коментар

Коментарі | 1

Пошук