Геймдев-компанія Playrix заявила, що майже завершила вихід з ринків рф та рб

Велика геймдев-компанія Playrix восени 2022 року анонсувала, що вийде з ринків росії та білорусі. Зараз, на запит AIN.UA представники компанії заявили, що компанія уже практично полишила ці ринки.

  • Причину виходу з ринків рф та рб у жовтні 2022 року в компанії не називали, імовірно нею могла бути мобілізація, яку тоді проводила російська влада.
  • Станом на вересень 2023 року в компанії заявили AIN.UA, що вже не працюють на цих ринках:

«Практично уже все завершили. Офіси усі закриті, співробітники релоковані, з частиною співробітників довелося розійтися», — повідомили у компанії.

  • Раніше компанія також переїхала зі свого київського офісу в БЦ «Леонардо» до приміщення студії Boolat: тепер там працюють і співробітники Playrix, і співробітники Boolat. У компанії заявили, що не планують скорочувати свій український штат.
  • Playrix входить до топ-25 геймдев-компаній України. На 2022 рік вона займала перше місце в рейтингу компаній, із кількістю співробітників на рівні 1497. Вони працюють як у самій компанії, так і студіях, переважно куплених Playrix у 2020-2021 роках: Zagrava, Boolat, 4FriendsHome games, Daily Magic та інших.
  • Сам Playrix з річною виручкою $2,7 млрд називають четвертим ігровим видавцем у світі після китайських Tencent, NetEase та Activision. Згідно з даними аналітичної платформи AppAnnie, російський ринок для Playrix був другим після американського по завантаженням їх ігор (15% від усіх завантажень), а прибуток з рф за різними оцінками становив від 7% до 40% (мінімум $190 млн).
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук