Вийшов iOS-додаток «Аркуші» із віршами Шевченка, Лесі Українки та інших поетів

Вийшов мобільний додаток «Аркуші» для iOS, який його розробники називають найбільшою легальною бібліотекою української поезії, яку можна читати на смартфоні. Про це AIN.UA повідомила команда, що робила додаток.

  • «Аркуші» — це мобільна бібліотека української поезії, як відомих, так і маловідомих авторів. Каталог поділений за алфавітом, наразі в ньому 79 колекцій віршів.
  • Тут можна знайти поезію класиків на кшталт Тараса Шевченка, Лесі Українки, Степана Руданського, а також твори більш сучасних поетів Остапа Сливинського, Олени Павлової, Мирослава Лаюка, і поетів нової генерації Ірини Сажинської, Надії Глушкової, Павла Щепана.
  • У кожній колекції застосунку є невелике біо про автора/авторку. Улюблені вірші чи улюблених поетів можна відмічати сердечком і формувати свої колекції. Поезією також можна ділитись у соцмережах.
Cкріншоти із додатку, зображення надані розробниками

«До речі, улюбленою функцією наших користувачів є генерація рандомних віршів з каталогу. Деякі люди навіть використовують цю функцію як передбачення на щодень», — розповідають автори проекту.

  • Над дизайном додатку працював Ілля Стріхар з агентства Overspace, а розробкою займався Бен Готтліб. Команда також шукає зараз розробника, який допоміг би зробити версію й для Android, і пропонує писати на [email protected].
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук