Автор «Кобзи» запустив мобільну гру «Лагода» — там загадки по відомій українській поезії

Творець популярної української версії гри про слова Wordle — «Кобза», програміст Саша Козлов днями запустив ще одну гру під назвою «Лагода». Вона — безкоштовна, пропонує гравцеві розв’язувати головоломки на основі відомих творів українських поетів, і є для Android та iOS. Cаша розповів AIN.UA про нову гру та її правила.

Звідки ідея гри

За словами Сашка, його увагу привернула гра Dear Reader у підписці Apple Arcade: її ідея в тому, щоби брати шматки старих текстів із public domain і перетворювати їх на загадки.

«Мені сподобалася ідея такої генерації рівнів, і я вирішив скомбінувати її зі своїм бажанням популяризувати нашу класичну поезію. Окрім того, мій попередній проект — «літералі» — це адреналінова гра в слова, де гравця постійно підганяє таймер. А тут мені навпаки хотілося зробити щось спокійне і медитативне», — розповідає Козлов.

Як грати

На початку гри користувач отримує вірш, в якому «зіпсутий» зміст по одному з алгоритмів: чи то переставлені місцями літери або слова, або приховані літери, або додані зайві слова, і їх треба прибрати.

Скріншот надано автором гри

Щоб пройти рівень, гравець має виправити всі помилки: чим менше помилок він сам зробить, тим більше балів отримали. А за бали можна відкривати нових авторів у бібліотеці.

У бібліотеці гри зараз — більш ніж 30 авторів і понад 400 віршів. Серед них є поезія Тараса Шевченка, Лесі Українки, Панаса Мирного, Майка Йогансена, Тодося Осьмачки, Андрія Малишка та інших. Жодних обмежень на проходження рівнів тут немає, за словами розробника, її основна мета: познайомити користувачів з українською поезією та допомогти відпочити.

«Ця головоломка не кидає вам виклик, вона просто хоче допомогти вам розслабитися. Багато уваги приділено звуковим ефектам і атмосфері, на вас не давить жодний таймер, звідусіль не вистрибують рекламні банери. Їх узагалі у грі немає. Я подумав, що реклама умовного казино погано поєднується з українською поезією», — говорить він.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук