USB-C в iPhone 15 та титановий корпус: стисло про новинки Apple

Компанія Apple 12 вересня провела презентацію своїх новинок — оновлених версій годинників та смартфонів. Редакція AIN.UA супер коротко розповідає про основні зміни. Загалом презентація тривала трохи більше години, нічого прямо дуже цікавого на ній не було, радикально нових продуктів ми не побачили.

USB-C. Тепер у iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max новий розʼєм для зарядки — USB-C, що прийшов на зміну Lightning. Це дозволить зменшити число проводів вдома: така ж опція використовується у MacBook та iPad, також USB-C додали до AirPods Pro. Якщо у вас вдома десяток Lightning проводів — компанія вже продає перехідник за $29. 

iPhone 15/iPhone 15 Plus. Пʼять нових кольорів — рожевий, жовтий, голубий, зелений та класичний темний. Остаточно відмовились від чубчика, тепер у всіх нових iPhone — Dynamic Island. Дизайн пристроїв не змінився, дисплеї також — це 6,1 та 6,7 дюймів. Нове залізо, нові покращені камери. 

Ціни — від $799 та $899 відповідно до версії. 

iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max. Тут змін більше, оскільки це найдорожчі моделі компанії. Зокрема, нові смартфони зроблені з титану. Компанія стверджує, що це преміальний матеріал, який до того ж легкий та довговічний. Завдяки новому корпусу смартфон легший, а рамки навколо дисплею — дуже тонкі.Відтінки iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max — стриманіші за iPhone 15. 

В смартфоні стоїть процесор A17 Pro і компанія дуже довго та багато розповідала про можливості процесора, зокрема — в мобільному геймінгу. На презентації зокрема розповіли, що ігри, що раніше виходили лише на ПК чи консолях, тепер можна грати на iPhone, зокрема — Assassin’s Creed. Звісно ж, новинки отримали оновлений модуль камери, який знову ж таки — «найкращий на ринку та серед усіх iPhone». Cеред цікавого  Spatial Video або ж 3D-відео, яке можна буде передивлятись на майбутніх Vision Pro. 

Ще одна зміна — тумблер вимкнення гучності. Тепер його немає, замість нього — Action Button: користувач сам може налаштувати, яку функцію буде виконувати ця кнопка серед обраних опцій, або ж налаштувати самостійно.

Ціни: від $999 та від $1199. 

Актуальна лінійка iPhone сьогодні виглядає ось так.

Apple Watch 9/Apple Watch Ultra 2. З цього почали презентацію, але чогось прямо дійсно цікавого не було. Нові годинники працюють на нових процесорах S9, їх екрани стали яскравіші. Додали новий жест Double Tap: тепер ви можете вдарити двома пальцями однієї руки один об одний, щоб, наприклад, відповісти на дзвінок чи завершити його.

Виглядає, немов компанія хоче поступово привчати людей до цього жесту, оскільки він буде у майбутньому використовуватись у Vision Pro. 

Ціни: від $499 та від $799.

Apple дуже багато говорила про природу, відчуття, немов 20% презентації пішло саме на розповідь про те, як компанія зробила Apple Watch максимально екологічним продуктом і як буде підтягувати під це інші свої пристрої. Ціль Apple — стати вуглецево-нейтральною до 2030 року. 

Нові iPhone та годинники будуть доступні з 22 вересня.

Нову iOS 17 компанія обіцяє вже з 18 вересня. 

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук