В Україні пропонують звільнити страхування волонтерів від податків

Читати на RU

У Верховній Раді зареєстрували законопроект №10040, який прибирає обов’язкові податки для страхування волонтерів. Зараз через податки в Україні майже немає практики страхувати життя і здоров’я волонтерів. Про повідомляє «Інтерфакс» із посиланням на одну з ініціаторок проекту, народну депутатку Олену Шуляк.

  • Зараз, за нормами податкового законодавства, коли благодійний фонд чи інша організація залучає волонтерів до роботи, вона виступає податковим агентом по ПДФО при наданні волонтерам страхового полісу. Організація має тому нараховувати та сплачувати ПДФО та військовий збір з «доходу» такого волонтера (в даному разі, з полісу).
  • Законопроект пропонує звільнити від оподаткування ПДФО та військовим збором витрати організацій та фондів на страхування життя і здоров’я волонтерів на час їхньої волонтерської діяльності.
  • Через чинні положення в Україні майже відсутня практика страхувати волонтерів, які працюють у неприбуткових організаціях. Якщо положення податкового законодавства змінити та звести до світової практики регулювання, це може змінитися, вважають у центрі ЦЕДЕМ.
  • Документ розробляли юристи громадських організацій у рамках проекту Ініціативи секторальної підтримки громадянського суспільства, який реалізує ІСАР «Єднання» разом із з Українським незалежним центром політичних досліджень і ЦЕДЕМ.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук