В Україні представили «Дія.Engine» — інструмент для створення держреєстрів

Читати на RU

В Україні презентували «Дія.Engine» — інструмент, який дає змогу органам влади зручно та швидко створювати реєстри, автоматизувати послуги й бази даних. Як повідомив Міністр цифрової трансформації Михайло Федорів, зараз на платформі «Дія.Engine» вже розробляється 50 реєстрів.

Презентований «Дія.Engine» — це інструмент, який дає змогу органам влади зручно та швидко створювати реєстри, автоматизувати послуги й бази даних. За задумом, це дозволить державі економити, а українцям – швидше отримуватимуть якісні сервіси онлайн.

«Для розробки реєстрів у «Дія.Engine» не потрібні великі команди чи фахівці високого рівня. Опанувати широкий функціонал можна легко і швидко. На сьогодні підготували 70 розробників, які вже створюють реєстри та цифрові послуги на платформі», — додав міністр.

Зараз на платформі «Дія.Engine» розробляється 50 реєстрів, частина з них уже працює: наприклад, Реєстр пошкодженого та зруйнованого майна, який допоміг запустити послугу «єВідновлення» в «Дії». Сервіс став основою для прозорої відбудови.

Чому це важливо?

Всього в Україні понад 400 державних реєстрів. Значна частина з них технологічно застарілі і вразливі до кібератак. Частина досі зберігається в паперовому вигляді чи локально у вигляді ексель-табличок.

Такі реєстри не можуть обмінюватися даними з іншими системами. А отже, унеможливлюють запуск багатьох цифрових послуг та розвиток цифрової держави.

Платформа «Дія.Engine» задумувалась як системне рішення, яке змінює підхід до створення реєстрів та керування ними, тож в теорії вона може виправити ситуацію. Це дозволить краще оперувати даними та швидше створювати цифрові сервіси.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук