SoftServe запускає лабораторію генеративного ШІ. Шукають фахівців

Читати на RU

Одна з найбільших ІТ-компаній в Україні SoftServe повідомила про запуск GenAI Lab – лабораторію генеративного штучного інтелекту. Це — окремий дослідницький напрямок, в межах якого компанія буде експериментувати та створювати нові технологічні рішення на основі генеративного ШІ.

Навіщо SoftServe запускає GenAI Lab

  • Генеративний ШІ – передова технологія, яка надає комп’ютерам здатність самостійно створювати новий вміст (тексти, зображення, музику чи відео). Використовуючи великі обсяги даних для навчання, ШІ може імітувати людські творчі процеси, відкриваючи нові можливості для інновацій в ряді галузей, від мистецтва до промисловості, та стає ключовим елементом у сучасних рішеннях з обробки інформації.
  • Метою запуску лабораторії є, зокрема, розширення експертизи компанії в напрямку машинного навчання, мультимодального ШІ тощо. SoftServe хоче запропонувати ШІ-рішення своїм клієнтам, таким чином опанувавши багатомільйонний ринок.
  • Глобальний ринок генеративного ШІ оцінюється в $43 млрд станом на 2023 рік, і згідно з прогнозами аналітиків, виросте до $667 млрд до 2030 року.

«Наша лабораторія буде не просто центром для швидких експериментів та розробки рішень за допомогою новітніх методів і технологій. Вона буде також каналом для передачі цих проривних інновацій безпосередньо нашим клієнтам», – коментує Алекс Чубай, СТО SoftServe.

Як працюватиме лабораторія

  • GenAI Lab працюватиме в таких напрямках як
    • дослідження та валідація застосування генеративного ШІ (AI Discovery),
    • експерименти та тестування ШІ на конкретних бізнес-кейсах (AI Launchpad),
    • швидке масштабування та продукціоналізація ШІ (AI Adoption).
  • Для проекту SoftServe шукає фахівців з Data Science в Україні, Румунії, Польщі, Колумбії, Іспанії та Чилі. Більшість вакансій (наразі відкрито 15 позицій) планують закрити до кінця вересня. 
  • В межах роботи в лабораторії генеративного ШІ, фахівці SoftServe використовуватимуть інструменти та технологічні платформи у партнерстві з AWS, Google Cloud, Microsoft Azure та NVIDIA.

«В нашій лабораторії ми поглиблено аналізуємо та адаптуємо цю технологію, вивчаючи її можливості у сфері програмного забезпечення та обробки великих даних для специфічних бізнес-напрямів та галузей. Саме тому ми запрошуємо спеціалістів, які прагнуть працювати над новітніми технологіями від ідеї до реального впровадження інновацій, відкриваючи нові можливості для наших клієнтів та партнерів,» – коментує Юрій Мілованов, AVP AI & Data Science, SoftServe.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук