Українські пристрої Mosqitter стояли на G20 Summit в Індії. Їх розробниці залучили $200 000 від Angel One

Читати на RU

На останній перед російським вторгненням ІТ Arena у Львові в 2021 році перший приз і $20 000 забрав заснований Анастасією Романовою і Ольгою Дячук Mosqitter. Сезонний продукт для боротьби з москітами на ринках Індії, Італії і Бразилії створили на початку того ж 2021. 18 вересня 2023 в компанії повідомили редакції AIN.UA що залучили $200 000 від львівського Angel One Fund. Компанія вже продала 1000 пристроїв, 20 з яких навіть стояли на саміті G20, що проходив 9-10 вересня в Індії.

Про Mosqitter

Основний продукт Mosqitter – пристрій Mosqitter Grand, який зменшує кількість укусів комарів, москітів та міджесів на 93% і в такий спосіб запобігає поширенню смертельних хвороб, таких як малярія, денге та вірус Зіка. Щорічно інфікуються 700 млн осіб та 1 млн помирає. Один пристрій покриває площу в радіусі 50 метрів і вони можуть поєднуватись в мережу. Засновники також акцентують на екологічності власної розробки. Щороку у світі використовується 8,66 млрд кг пестицидів та інсектицидів, а на боротьбу з наслідками від їх використання витрачається $220 млрд. При цьому в випадку з тими ж комарами вони залишаються малоефективними через резистентність, яку комахи виробляють до їх дії. На противагу технологія Mosqitter, за словами засновниць, побудована на імітації живої істоти.

«Основна ідея — заманити та зловити, але не вбити. Ми вирішили зіграти на інстинктах комарів. Тому наша система імітує дихання та тепло людини, довжину хвиль, які випускає тіло, і аромат, що створює наша шкіра. Наша задача — ще на початку активності зібрати тих комарів, які планують репродуктивний цикл на конкретній території, щоб його зупинити. І при цьому не впливати на природний баланс, наприклад, біля озера, де вони — частина екосистеми та необхідні як їжа для більших тварин»,

— розповідала редакції раніше Анастасія Романова

Про Angel One Fund

Angel One Fund — венчурний фонд від Українського Католицького Університету, займає 5 місце в рейтингу українських фондів 2022 — H1 2023. На початку російського вторгнення команда, яка зараз робить фонд, під брендом 7Wings роздала 6 бездолевих грантів по $50 тис. Про діяльність під брендом Angel One Fund стало відомо влітку 2023. Чеки фонду – від $50 000 до $200 000. Фокус — EdTech, AI/ML, FinTech, SaaS. Третина інвестицій розрахована на стартапи в EdTech і ті, хто вирішує глобальні проблем. Mosqitter став четвертою інвестицією фонду, перші три — Zeely, Rozmova та GO TO-U.

«Для нас дуже важливо, що всі чотири інвестиції зроблені в стартапи котрі відповідають цінностям Angel One. Разом з тим, для нас важливими є і бізнес модель стартапу, і амбіційність засновників. Я вражений тією роботою та тими результатами яких досягли «Москітер» за час свого існування, і переконаний, що їх пристрій та технологія вже дуже скоро завоюють глобальний ринок. І це теж є частиною нашого бачення в Angel One з примноження українських історій успіху»,

— Іван Петренко, керівний партнер Angel One Fund.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук