Український ZAS Ventures офіційно запущений. Проінвестують до 30 стартапів на pre-seed

Читати на RU

Українська венчурна консалтингова фірма ZAS Ventures оголосила про офіційний запуск. Стартапи вже можуть подати заявку на сайті. AIN.UA розповідає основні деталі.

Основна інформація про ZAS Ventures

ZAS Ventures заснували українці Андрій Зінчук та Артем Волхонський. Обидва знаходяться в Києві. Фонд інкорпорований в США з офісами в Сан-Франциско та Києві. Окрім українців, ZAS Ventures також має американських партнерів:

  • Дейв Мотлі, працював в Warner Bros., Disney, має великий досвід роботи на посаді CMO і CPO в Долині, побудови Growth Marketing команд. Зробив франшизу Harry Potter найбільш прибутковою в світі.
  • Ендрю Колл. Працював в та Uber, Facebook, розвиває власну рекрутингову компанію та executive coaching. 
  • Третій партнер в США приєднався нещодавно, його імʼя наразі не розголошують. Відомо, що це засновник одного з відомих венчурних фірм у Нью-Йорку. 

Спочатку ZAS Ventures орієнтувався на Східну Європу, але після початку повномасштабного вторгнення змінили фокус виключно на українських фаундерів. Мета: допомогти відроджувати українську економіку за рахунок створення інноваційних компаній, що швидко зростають, та робочих місць в ІТ.

Фірма планує проінвестувати в 30 українських стартапів на передпосівній стадії та в перспективі допомогти їм підняти сідраунд через рік. ZAS Ventures рекомендуватиме свої портфельні компанії більш ніж 20 іншим фондам-партнерам в США, а також готовий самостійно робити доінвестування.

Які стартапи розглядають

  • Українські фаундери незалежно від місця поточного проживання, але мінімум 50% команди має бути в Україні. 
  • Стартапи в будь-яких сферах (B2B, B2C, SaaS) за рідкими виключеннями – ZAS Ventures не інвестує в Web3 і hardware. 
  • Проекти на стадії post-MVP, які орієнтуються на американський (бажано) або європейський ринок. 

Податися можна через сайт, заповнивши форму або по рекомендації від партнерів ZAS Ventures. Там же можна запланувати office hours з представниками компанії. 

«Раз на тиждень ми маємо декілька годин, коли будь-який стартап може нам написати, прислати свій піч-дек і забукати дзвінок зі мною чи одним з партнерів – познайомитись з нами і отримати консультацію», – розповів Зінчук.

Андрій Зінчук. Фото: ZAS Ventures

За його словами, до ZAS Ventures краще приходити мінімум за 6 місяців до того, як стартап починає рейзити: 

«Більшість фаундерів не мають попередніх контактів чи стосунків з компаніями венчурного капіталу. Вони починають піднімати раунд, коли їм вже не вистачає грошей – це неправильно. Тому що на фандрейзинг може піти від 2 до 6 місяців. Ми маємо познайомитися, побачити, як працює команда, як фаундери приймають фідбек, як вони його імплементують, наскільки вони деліверять. І що найважливіше, як вони дають апдейти по продукту. Для нас важливо пройти цей шлях разом, щоб коли стартап вже почне відповідати нашим критеріям, ми могли дуже швидко прийняти рішення про інвестицію. Увесь цей період ми готові допомагати і менторити».

З моменту анонсу, партнери ZAS Ventures вже розглянути майже 100 стартапів-кандидатів та готуються найближчим часом закрити першу угоду.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук