Новим CEO та власником AIN.UA стане засновник Molfar Артем Старосєк 

Читати на RU

З 1 жовтня 2023 року керівником та власником видання про ІТ, стартапи й технології AIN.UA стане Артем Старосєк, засновник OSINT-агенції Molfar. Розмір і умови угоди не розголошуються.

Окрім AIN.UA в угоду також входять проекти, запущені Іллею Бошняковим за останні 3 роки:

  • AIN.Capital, який починався як англійська версія AIN.UA і виріс до окремого видання про ІТ в центральній і східній Європі із 100 000+ переглядів влітку 2023-го;
  • AIN.Business, який фактично єдиний в Україні пише про малий та середній бізнес і останній рік росте на 10-15% щомісяця;
  • Маркетплейс для пошуку роботи в ІТ – Recruitika.

Ілля Бошняков, який очолював AIN.UA останні 8 років, каже, що ідея пошуку стратегічного партнера з’явилася ще наприкінці 2021 року.

«Ми багато років знайомі з Артемом, вчились в одному інституті. Я допомагав Molfar з бізнес-девелопментом і PR, а команда Molfar допомагала нам з перевірками репутації рекламодавців і аналітикою для редакційних матеріалів. За останні два роки Molfar дуже прогресували і як бізнес, і як медіа, зробивши більше сотні розслідувань російської агресії, які виходили здається у всіх глобальних tier1-виданнях. Вони – фактично український «Белінгкет». І вони мають бачення і нові ідеї розвитку видання в цьому напрямку», — розповідає Ілля, який залишає пост видавця і керівного редактора.

Артем Старосєк. Фото надане спікером

Артем Старосєк раніше працював аналітиком в рекрутинговій агенції Іллі Бошнякова. Відповідав за due diligence в інвестиційному фонді Noosphere Ventures, а у 2019 заснував власну OSINT-агенцію Molfar. В агенції вже працюють 60 професіоналів, що займаються розвідкою з відкритих джерел, фінансовою та воєнною розвідкою, аналітикою та фактчекінгом. Первісна діяльність базувалась на дослідженнях ринку, компаній та персоналій, але була розширена в умовах повномасштабної війни.

  • Також сьогодні Molfar курує найбільшу активну OSINT-спільноту в Україні і напрям «Медіа і інформація» у проекті Zminotvortsi. В 2022 році дохід Molfar подвоївся.
  • Molfar вже кілька років підтримує партнерські відносини з українськими і іноземними ЗМІ: допомагає з пошуком інформації для розслідувань і проводить навчальні семінари з OSINT.
Ілля Бошняков. Фото: AIN.UA

AIN.UA збереже автономність, але додатково отримає фокус на розслідування, аналітику та фактчекінг: 

«Ми не плануємо змінювати суть AIN.UA: технології, бізнес та IT — це те, навколо чого ми і далі будуватимемо спільноту. Але також мене хвилює питання інституту репутації в Україні, де є проблеми з правильним підсвічуванням як прогресивного і соціально-відповідального бізнесу, що профільно допомагає ЗСУ, так і тих, хто досі має зв’язки з росією, що сьогодні є питанням принциповим. AIN.UA точно зможе розв’язати цю проблему. Такі зміни як ніколи на часі», — говорить Артем.

Команди видань залишаються працювати у повному складі.

Нагадаємо, Ілля Бошняков став власником і керівником AIN.UA в лютому 2016 року, змінивши на посту Артура Оруджалієва, який керував виданням з 2010 року. 

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук