Green Flag Ventures — новий фонд для інвестицій в українські стартапи

Читати на RU

Американський підприємець Джастін Зіф анонсував запуск фонду Green Flag Ventures, що буде інвестувати в українські стартапи. Анонс фонду Зіф зробив на IT Arena у Львові. Редактор AIN.UA розповідає деталі.

  • Фонд інвестуватиме у pre-seed та Series A.
  • Точної суми інвестицій представники Green Flag Ventures не вказують.
  • Не уточнені поки й напрямки, що цікавлять, але вказано, що число секторів буде обмеженим. За інформацією AIN.UA, в першу чергу мова стосуватиметься саме defence tech.

В фонді уточнюють, що їх цікавлять саме українські проекти і є кілька критеріїв, за якими буде визначатись приналежність до України. По-перше, засновники мають бути українцями. По-друге, бажано, щоб значна частина команди також базувалась в Україні. Але цей фактор не є визначальним. Якщо з якихось певних причин команда перебуває поза межами України, представники Green Flag Ventures звернуть увагу, щоб проект мав якийсь позитивний вплив на імідж країни, чи економічний вплив чи якийсь інший формат впливу. За таким параметром команда EsperBionics, наприклад, підпадає під можливість отримання інвестицій для Green Flag Ventures.

Чому Україна?

Джастін Зіф розповідає, що вперше ще у 2022 році приїхав до України, доставляючи гуманітарну допомогу. З того часу він багато уваги звертав на місцевий бізнес, підприємців та стартап-екосистему. Серед іншого — на те, що незважаючи на повномасштабну війну, стартапи зростають, будують продукти, продовжують створювати. Єдине, чого їм не вистачає — ресурсів. Саме тому він запустив фонд.

Назва фонду також зʼявилась не просто так, це алюзія до виразу «червоні прапорці», коли звертаючи на увагу на певні речі люди мають відмовитись від певних дій. Джастін же зробив навпаки: побачив чимало переваг, що і стали «зеленими прапорцями» для старту фонду. Звідси й назва. На думку Джастіна, Україна має чимало спільного з Ізраїлем, а отже потенціал для розвитку стартапів та ІТ-галузі — величезний.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук