ШІ від OpenAI збільшує продуктивність розробників на 45%: дослідження

Читати на RU

Компанія SoftServe опублікувала результати внутрішнього дослідження впливу штучного інтелекту на роботу команд. За його результатами виявилось, що генеративний штучний інтелект (Generative AI) може збільшити продуктивність роботи розробників до 45%. Про це AIN.UA повідомили у компанії.

  • У дослідженні взяло участь 1000 співробітників компанії із семи країн, які працюють на різних посадах та мають досвід роботи із різними проектами та технологіями. Їх поділили на групи відповідно до спеціалізації, ролей, технологій та рівнів.
  • Вони виконували однакові завдання, які мали робити з використанням GPT 3.5/4.0-моделей (експериментальна група) та без них (контрольна група). Саме так у компанії заміряли вплив ШІ від OpenAI на роботу IT-спеціалістів.
  • За результатами 1500 експериментів виявилось, що з використанням ШІ продуктивність зростає (на 45%), а також зменшується час на виконання завдань (на 31%).
Зображення надане компанією
  • Використання генеративного ШІ позитивно вплинуло на продуктивність усіх активностей, які залучені до розробки програм. Хоча показники і відрізнялись, в залежності від професійного напрямку та виду діяльності:
Зображення надане компанією
  • Автори дослідження вважають, що попри позитивні результати, слід бути реалістичними та усвідомлювати, що генеративний ШІ не зможе замінити людину. Він здатен зменшити навантаження, аби спеціалісти змогли фокусуватися на складніших та креативніших завданнях
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук