Повністю віддалена робота насправді знижує продуктивність: дослідження

4

Повністю віддалена модель роботи фактично скорочує продуктивність на 18%, за даними свіжого дослідження від Масачусетського технологічного інституту (MIT) і Університету Каліфорнії, повідомляє Bloomberg.

  • Під час пандемії 2020-2021 років багато компаній переводили свої офіси або на повністю віддалену, або на гібридну модель роботи. Йшлося навіть про те, що робота з дому може бути більш ефективною, і що це — модель роботи майбутнього. Але пандемія потроху завершилася, почалася криза і компанії потроху повертають людей в офіси, здався навіть Zoom.
  • Тезу про високу ефективність роботи з дому порівняно з офісом зараз теж все частіше піддають сумніву. Результати дослідження MIT показують, що співробітники, яких вибірково обрали працювати повністю з дому, справляються на 18% менш ефективно, аніж їхні колеги в офісі.
  • Дослідження проводили із залученням щойно найнятих спеціалістів у індійській компанії. За даними авторів, помітне зниження продуктивності було помітне з перших днів роботи з дому. Також офісні працівники вчаться в середньому швидше, ніж ті, хто працюють з дому, нижче наведені графіки з дослідження, які демонструють цю різницю для легких та важких завдань:
Дані з дослідження Working from home, workers sorting and development
  • За словами економіста з WFH Research Хосе Марія Барреро, якого цитує видання, це останнє дослідження повністю відповідає результатам інших: повністю віддалена робота — менш ефективна, ніж робота з офісу або гібридна модель, коли людина частину робочого дня працює з дому, а подеколи їздить до офісу.

Залишити коментар

Коментарі | 4

Пошук