Діяльність Freedom Holding перевіряють американські регулятори

Читати на RU

Як повідомляє видання CNBC, з посиланням на власні джерела, американські регулятори перевірять роботу фінтех-компанії Freedom Holding. Редакція AIN.UA коротко пересідає, у чому справа.

  • Роботу Freedom Holding перевірять Міністерство юстиції США, а також Комісія з цінних паперів.
  • Freedom Holding — IPO-компанія, родом з Казахстану. Одна з найвідоміших її функцій — можливість купувати цінні папери для фізичних осіб. Капіталізація компанії — більше $5 млрд, її керівник та засновник — Тимур Турлов, який нещодавно позбувся російського громадянства.
  • Freedom Holding також працював і в Україні, допоки на компанію не наклали санкції. Детальніше про це ми писали тут:
  • За інформацією CNBC, компанію перевіряють вже кілька місяців. Основна причина перевірок — можлива незаконна діяльність. Зокрема, що Freedom Holding могла продовжити надавати послуги клієнтам з рф та не дуже ретельно проводити перевірки своїх клієнтів.
  • Жодних звинувачень поки не висунуто. В CNBC також стверджують, що перевірки не обовʼязково можуть привести до будь-яких подальших дій і можуть закінчитись без наслідків, а в самій компанії стверджують, що цього літа до неї було прикуто чимало уваги.

Причина такої уваги — розслідування Hindenburg Research. У ньому зокрема йшлось про фальсифікацію звітності та ухилянню від санкційних обмежень. У Freedom Holding тоді всі звинувачення відкинули.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук