CEO Unity звільнили. Через місяць після скандалу із новою монетизацією

Читати на RU

Компанія Unity, що розробляє популярний ігровий рушій, звільнила Джона Річітелло із посад CEO, президента і члена борда. Про це повідомляє PC Gamer та інші ігрові медіа.

  • «Якщо коротко: непопулярного та суперечливого CEO компанії виставили», — пише медіа. Новим тимчасовим CEO компанії стане Джеймс Вайтхьорст, який до того обіймав керівні посади у Red Hat та IBM.
  • Очевидною причиною для такого рішення є нещодавній скандал із новою моделлю монетизації, коли розробникам запропонували платити з кожної установки гри, де використаний рушій Unity.
  • Компанія оголосила, що запроваджує плату за кожну установку гри, в якій Unity вже використовується. Ці новини викликали дуже різку та негативну реакцію від спільноти розробників. Голова студії Necrosoft Games Брендон Шеффілд написав тоді цілу статтю під назвою «Смерть Unity». А Том Френсіс, який створив гру Heat Signature, назвав таке рішення «неймовірно нікчемним».
  • Історія набула такого розголосу, що Марк Віттен, який очолює Unity Create, публікував офіційні вибачення перед спільнотою розробників, та обіцяв змінити умови цієї тарифікації на більш прийнятні.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук