«Поточна оцінка $10 млн, наступна — $15 млн», — Ілля Попов, Comeback Mobility

10 жовтня стало відомо, що український medtech-стартап ComeBack Mobility залучив $500 000 інвестицій від ZAS Syndicate. Редактор AIN.UA поговорила зі співзасновником стартапу Іллею Поповим про інвестиції, плани, акселерацію в TechStars, в який команда вступила місяць назад, а також як розвивається продукт.

Ілля Попов, засновник ComeBack Mobility

Дайте апдейт по проекту: скільки наразі користувачів, людей в команді, на якій стадії продукт?

Продукт готовий і працює вже майже пів року без жодного багу як в частині software, так і в hardware. Зараз ми працюємо над додатковими функціями, які повʼязані з повною автоматизацією процесу навчання пацієнтів правильному користуванню милицями. Для цього в нас вже є всі необхідні компоненти hardware: акселерометр, магнітометр, гіроскопи, з допомогою яких ми можемо фіксувати траєкторію руху милиць.

В перспективі плануємо повністю прибрати необхідність використання людських ресурсів для навчання пацієнтів ходінню на милицях та замінити це машинним навчанням. Відповідно ми зможемо зекономити тонни грошей для страхових компаній та госпіталів, а також час персоналу для госпіталів.

Також проект реалізував всю необхідну регуляторну частину, включно з FCC, Quality Management System, FDA compliance, HIPAA, провели validation study, patiens and medical providers satisfaction study, а також декілька досліджень, спрямованих на виявлення точного відсотка зниження ускладнень за рахунок використання нашого продукту для кожного конкретного випадку (діагнозу). Ці дослідження зараз запускаються з рядом госпіталів в Техасі, можливо також госпіталь в Сан-Франциско візьме участь – зараз ми ведемо перемовини щодо співпраці.

Ми провели понад 180 безкоштовних пілотів з державними та приватними госпіталями і клініками у США. Зараз у нас десятки пацієнтів з декількох госпіталів у Нью-Йорку та Чикаго. Декілька фізіотерапевтів та реабілітологів користуються продуктом. Ми орієнтуємось на найкращі ортопедичні госпіталі та на платні пілоти з ними.

Наразі в команді 6 людей. З них троє в США, решта в Україні.

Як домовились про інвестиції з ZAS Syndicate? Чи довго вели перемовини?

Було декілька зацікавлених фондів, але вони були не зовсім релевантні для нас, тому не вийшло домовитися. З Андрієм з ZAS ми почали спілкуватися приблизно в травні 2023.

Що стосується поточного інвестора Володимира Піруса, то завдяки його портфельним компаніям у тій же галузі та звʼязкам зі страховими компаніями та госпіталями ми зможемо обмінятися партнерствами та клієнтами. Це win-win для обох проектів.

Скільки інвестицій Comeback Mobility залучили з моменту заснування? Яка поточна оцінка стартапу? Скільки коштів ще плануєте залучити найближчим часом?

На сьогодні ми залучили загалом $2,2 млн. Нам знадобиться $4 млн на повноцінну реімбурсацію з 6 головними страховими компаніями на ринку США і щоб увійти в 10 найбільших ортопедичних госпіталів в Штатах. Також гроші потрібні на те, щоб виготовити щонайменше ще 2000 пар милиць Comeback Mobility. Тож зараз ми залучаємо ще $2 млн.

Для виходу медичного девайсу на ринок США в середньому необхідно 7 років і щонайменше $15 млн. Ми ж робимо це дуже швидко і з мінімальним бюджетом. Відповідно, залучені зараз пів мільйона підуть на пілоти (на цей раз платні) зі страховими компаніями та госпіталями. Ми підкріплятимемо їх LOI — листами про наміри, — згідно з якими, за умов досягнення конкретних результатів ці медзаклади гарантуватимуть реімбурсацію або закупівлю партії наших пристроїв.

До речі, ми збираємо наш продукт в Україні, дуже пишаємося нашим власним цехом в Дніпрі. І коли на девайсах, якими користуються на Манхеттені, ми бачимо «Assebled in Dnipro» – це дуже круто.

Ви також підписали з ZAS letter of intend щодо додаткового інвестування на суму ще в $500 000. Які умови отримання цих коштів, строки та плани на них?

Володимир – наш лід-інвестор – хотів заходити на $1 млн. На $500 000 ми вже підписали договір та очікуємо на надходження коштів на рахунок, думаю, до кінця тижня. Щодо наступного траншу ще на $500 000, ми домовились, що у ZAS Ventures, зокрема у Володимира, буде така опція – якщо він вирішить інвестувати, то зможе зробити це за такою ж оцінкою до 1 грудня 2023.

Попередні чеки ми закрили з капіталізацією в $10 млн. Наступні чеки, які ми плануємо залучати на нашому демо-дні, вже будуть з оцінкою в $15 млн. Відповідно, Володимир і ZAS Ventures мають велику перевагу в якості раннього інвестора.

Нам також стало відомо, що ви пройшли в TechStars. Можете розповісти, чи залучили інвестиції від акселератора, яка сума та очікування від програми?

Так, дійсно, TechStars інвестував в нас $120 000. Ми вже пройшли три тижні акселераційної програми. Я б сказав, що програма дійсно того варта, і багато речей, на які ми б витратили роки, ми зможемо реалізувати за період трьохмісячної програми завдяки тому, що TechStars відкриває двері до величезного нетворкінгу.

Це дійсно значне прискорення, а не просто невеликий чек.

Це ком’юніті людей, дуже націлених на отримання прибутків, на зміни, на технології. Ми дуже раді, що беремо участь в цій програмі, хоча на початку були налаштовані дещо скептично. Якби у мене була можливість заново приймати рішення, то навіть якщо б у нас було достатньо грошей на рахунку, я однаково пішов би у цю програму.

Ми тільки на середині, а вже бачимо величезну користь. Зокрема ми змогли своєчасно перевірити гіпотези і виявити, що ми рухаємося не в той бік. Завдяки щоденним зустрічам з різними менторами, деякі старі гіпотези відпали. Натомість зʼявились нові. А саме головне – ми зрозуміли, де гроші в цьому бізнесі.

Мої очікування від програми вже виправдали себе. Сподіваюсь, що директор цієї програми, ком’юніті, яке нараховує тисячі людей – це частина команди не на три місяці, а до кінця життя, з цим або іншим проектом. Ми залишимось друзями і зможемо, як випускники TechStars, розраховувати на допомогу та менторство.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук